Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Calea Aradului

Euroinstal Timisoara - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro

7 schimbări simple pentru un stil de viață mai prietenos cu mediul înconjurător

7 schimbări simple pentru un stil de viață mai prietenos cu mediul înconjurător

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 2 ani si 6 luni
Vizualizari
416

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Alegerile ecologice sunt importante. Ele nu numai că îți îmbunătățesc viața, dar au și un efect pozitiv asupra planetei. Nu trebuie să-ți schimbi complet viața, doar începe cu pași simpli care vor deveni viața ta de zi cu zi în timp. Faptul că alegi să faci aceste schimbări înseamnă că încerci să trăiești într-un mod care să fie inofensiv pentru mediu. Acest lucru este important, pentru că trebuie să protejăm planeta de daunele cauzate de oameni. Iată 7 moduri simple de a începe să ai grijă de tine și de mediu!

Nu irosi mâncarea

În mai mult de 1/3 din cazuri, arunci mâncarea deoarece data limită de utilizare a trecut. Al doilea motiv sunt prea mult cumpărături. În primul rând, nu cumpăra când îți este foame pentru că atunci iei mai multă mâncare. Merită să planifici achizițiile: cel mai bine este să mergi la magazin cu o listă de cumpărături și să cumperi doar ceea ce îți trebuie. O altă soluție este planificarea meselor și pregătirea porțiilor de dimensiunea potrivită.


Economisește apă

În 2010, Organizația Națiunilor Unite a adoptat o rezoluție care recunoaște dreptul la apă curată și la canalizare drept unul dintre drepturile fundamentale ale omului. În ciuda acestui fapt, aproape 900 de milioane de oameni nu au acces la surse sigure. Cum să trăiești mai ecologic și să previi o astfel de întorsătură a evenimentelor? Este suficient să implementezi câteva obiceiuri simple: alege să faci duș și spală vasele în mașina de spălat vase, nu manual. Apelează la dispozitive de economisire a energiei care consumă cât mai puțină apă și asigură-te că robinetele sunt etanșe.

Economisește energie

Cel mai simplu mod de a reduce consumul de energie electrică (și de a scădea facturile în același timp) este să alegi electronice și electrocasnice care economisesc energie (clasa A +++). Merită și înlocuirea becurilor cu LED-uri, izolarea pereților și înlocuirea geamurilor dacă vrei să trăiești mai ecologic si mai economic. De asemenea, nu lăsa echipamentul în modul stand by. Este un mit faptul că dispozitivul încărcat 100% conectat la rețea nu mai consumă energie.

Limitează ambalajele din plastic și de unică folosință

Spune la revedere farfuriilor, paharelor, tacâmurilor sau paielor din plastic și folosește articole reutilizabile. La cumpărături, merită să iei pungi de pânză pentru pâine, fructe și legume. Când mergi la o cafenea, poți lua un pai metalic reutilizabil și propria ta ceașcă. O altă soluție este înlocuirea periuțelor de dinți din plastic cu produse din bambus.

Cumpără haine în mod responsabil

Descoperă ideea de modă lentă! Cumpără produse de bună calitate, curate (a căror producție nu dăunează mediului) și corecte (din punct de vedere al raportului calitate-preț). Mișcarea lentă în modă este o alegere conștientă – alege doar haine necesare și de înaltă calitate, care vor servi ani de zile. O soluție bună este și să cumperi haine din magazinele second-hand și cele care provin din reciclare. Un astfel de magazin este offero.ro

Sortează gunoiul

Dacă vrei cu adevărat să trăiești o viață mai verde, separarea corectă a deșeurilor este foarte importantă. O problemă importantă este separarea gunoiului acasă și aruncarea în containere etichetate corespunzător. Nu arunca la gunoi becurile uzate, electronice, bateriile și medicamentele - cel mai bine este să le duci la puncte și magazine care colectează. De asemenea, este important să aduci sticle returnabile în magazine sau puncte desemnate.

Ajută albinele

Există sute de specii de albine, dintre care multe sunt pe cale de dispariție. Insectele mor în număr mare ca urmare a schimbărilor climatice, distrugerii habitatelor lor, bolilor și substanțelor chimice din agricultură. Experții sfătuiesc să se adapteze grădinile, balcoanele și terenurile pentru a satisface nevoile de bază ale acestor insecte. Aici ar trebui să existe plante care să înflorească pe tot parcursul sezonului - atât la începutul primăverii, când albinele au cel mai mult nevoie de hrană, cât și la sfârșitul toamnei, când aceasta este din ce în ce mai dificil de obținut.

Gratuit O nouă aplicație ortodoxă gratuită: Lumea ortodoxiei

Aplicația conține: calendar ortodox 2019-2030, biserici / mănăstiri din România, biblia ortodoxă, bibliotecă ortodoxă (acatiste, tropare, viețile sfinților, proloage, predici, tâlcuiri, filocalia etc.)