Timisoara

Spectacolele lunii martie la Teatrul Maghiar din Timisoara

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 3 ani si 2 luni
Apartine de
Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely
Vizualizari
792

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Spectacolele lunii martie la Teatrul Maghiar din Timișoara
Peste 20 de reprezentații numai bune de legat prietenii la cafea, la petrecere și la greu, incursiuni în sufletul femeii, show-uri în Milano, trupe invitate și detalii naive din trăirile spectatorilor vestesc primăvara la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara.
Pe strada Alba Iulia la numărul 2, scena e plină în prima zi a primăverii: coproducția „Moliendo café” a Teatrului Maghiar de Stat și a Teatrului German de stat din Timișoara, în regia lui Silviu Purcărete, trezește simțirile și simțul umorului. Din orice fel de lume ar evada marți, 1 martie, la ora 19:30 în Sala Mare, publicul va degusta câte puțin din situațiile ce se iscă în lumile iubitoare de cafea.
Seratele muzicale maghiare se joacă și luna aceasta cu casa închisă: Shake Quartett cântă în Sala Studio pe 3 și 11 martie, de la ora 19:00, în „Zi-i”, spectacol regizat de Molnos András Csaba.
Publicul timișorean cu gust pentru umor, ridicol și amor va vedea cum eșuează o nuntă și ce cred bărbații că își doresc femeile: Testosteron – sâmbătă, 5 martie, de la ora 19:00.
Guppi (r.:Mucsi Zoltán) sărbătorește marți, 8 martie, femeia reală, în locul celei ideale: femeia naivă, femeia fâstâcită, îndurătoare, soția, femeia-copilă. Spectacolul este adaptat după textul lui Vasili Sigariev, scenarist și regizor contemporan considerat de presa internațională unul dintre principalele motoare ale noii dramaturgii ruse. Spectacolul începe la ora 19:00, în Sala Studio.
Joi, 10 martie, de la ora 19:00, vorbitorii de limbă maghiară vor putea viziona „Să ne jucăm de-a...mărul?”, coproducție a Teatrului Thália din Kosice, Teatrul Jelenlét și Teatrul Szkéné. Spectacolul nu este tradus în limba română.
Magyary Etelka și Mátyás Zsolt Imre vor juca, alături de actori din alte trei țări, în coproducția „Manipulări”, în Slovacia, la Ljubljana (7 martie) și în Italia, la Milano (9 și 10 martie). Spectacolul a fost realizat special pentru a inaugura cea de-a opta ediție a Festivalului Euroregional de Teatru TESZT din 2015. De atunci, a participat la numeroase festivaluri. Coproducția-eveniment realizată de Via Negativa (Slovenia), Teatrul Maghiar Csiky Gergely (România), Asociația MASZK (Ungaria) și Teatrul Kosztolanyi Dezso (Serbia) poartă prestigioasa semnătură regizorală a lui Bojan Jablanovec.
Sâmbătă, 12 și duminică, 13 martie, în Sala Mare, spectatorul este din nou în centrul atenției, mulțumită spectacolului scris și regizat de Radu Afrim: „Detalii naive, total lipsite de profunzime din viața și moartea unor spectatori”.
Trei reprezentații într-o singură zi va susține joi, 17 martie, Trupa Lilliput a Teatrului Szigligeti: de la 9:00, 10:30 și 12:00. Spectacolul pe care trupa orădeană îl aduce în Sala Studio se intitulează „Lungul Drum către Santa Cruz” și nu este tradus în limba română.
Fără traducere va fi și spectacolul invitat al trupei Amifran din Arad.Vineri, 18 martie, în Sala Mare se joacă în limba franceză „Auto-Psy De Petits Crimes Innocents”, de Vasile Leac și Gérald Gruhn.
Oameni și șoareci”(r.: László Sándor, după John Steinbeck), spectacolul care la ultima reprezentație a adunat un număr copleșitor de spectatori necunoscători de limba maghiară, va pune din nou prietenia mai presus de orice, luni 21 martie, de la ora 19:00, în Sala Mare.
Adaptarea celebrului musical „Hair”, regizat de Puskás Zoltán, ajunge la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad miercuri, 23 și joi, 24 martie, de la ora 19:00. „Hair” a debutat la finalul anilor ‘60 pe Broadway și a devenit imediat imnul unei generații a schimbării, înfipte activ în realitățile sociale și politice ale Statelor Unite. Zece ani mai târziu, ecranizarea lui Milos Forman a depășit cu mult popularitatea musicalului și i-a adus două nominalizări la Globurile de Aur și una la Premiile César.
Copiii auparte de „Noroc cu laptele” vineri, 25 martie, de la ora 11:00, în Sala Studio. Regizat de îndrăgitul actor-păpușar Ioan Brancu, după romanul celebrului Neil Gaiman, “Noroc cu laptele” expune peripețiile unui tată plecat să ia lapte pentru micul dejun al copiilor. Povestea adună extratereștri, pirați, dinozauri geniali, vampiri cu probleme de dicție, omuleți cu nume trăsnite, ponei roz și peripeții în Maşina Numa’ Bună De Mişcat Încoace şi-Ncolo prin Timp.
Cinci femei demult iubite, un bărbat și un număr restrâns de spectator se vor întâlni într-o cameră de hotel. Scrisă de de Neil LaBute și regizată de B. Fülöp Erzsébet, producția „Nişte Fete, sau Cinci-în-Unu” readuce spectatorii în intimitatea Hotelului Victoria miercuri, 30 și joi, 31 martie, de la ora 19:00.
Biletele la spectacole pot fi achiziţionate de la casieria de pe strada Alba Iulia nr.2, sau online, de pe biletmaster.ro, la preţul de 20, respectiv 10 lei (Sala Mare) și 12 sau 6 lei, în Sala Studio. De biletele cu preț redus beneficiază pensionarii, elevii şi studenţii, dar și posesorii de Kult Card.