Timisoara

Programul national "Scoala familiei" Timisoara

Detalii

Telefon
0726899511, 0744440598
Social links
Categorie
Evenimente educatie
Modificat
acum 3 zile si 18 ore
Vizualizari
1804

Reprezentari

DataOraLocatie
Luni 6 noiembrie 2017 - Luni 12 februarie 201817:30

Voteaza & Distribuie

Descriere

Asociația Prologos anunță lansarea celei de-a treia serii a programului național de formare Școala familiei.Cursurile vor demara pe 6 noiembrie, la orele 17.30, cu tema Atașamentul timpuriu și logica relațiilor afective și va fi susținut de doamna psiholog Ligia Nedelcu. Școala familiei își propune să contribuie la dezvoltarea unor competențe parentale în vederea realizării adecvate, corecte și eficiente a rolurilor din cadrul familiei care să asigure un cadru armonios tuturor membrilor acesteia, facilitând împlinirea personală și acțiunea coezivă în cadrul comunității.

Luni, 13 noiembrie, începând cu orele 17.30, vă așteptăm la Biblioteca școlii, la modulul AUTORITATEA ȘI STILURILE PARENTALE, susținut de doamna psiholog Speranța Munteanu.

Luni, 20 noiembrie, orele 17.30, vă așteptăm la Biblioteca școlii, la modulul ALIMENTAȚIA SĂNĂTOASĂ, susținut de doamna dr. Lavinia Melania Bratu.

„Părinții au cea mai provocatoare și dificilă muncă de pe planetă - să pună bazele performanței și fericirii copilului. Poate că de cele mai multe ori nu dăm prea mare importanță legăturii dintre stilul parental și reușitele copilului în toate domeniile vieții. Mulți dintre noi producem rezultate negative în copiii noștri, deși avem cele mai bune intenții. Analizând și conștientizând propriul stil parental descoperim aspecte ce au nevoie de îmbunătățiri în relația cu propriii noștri copii. De asemenea, vom vorbi despre autoritate și limitele ei în provocările educației contemporane”. (psiholog Speranța Munteanu)

Luni, 27 noiembrie
, orele 17.30, vă așteptăm la Biblioteca școlii, la modulul COMUNICAREA ÎN FAMILIE, susținut de doamna psiholog Maria Monica Iliescu.
Maria Iliescu este psiholog și psihoterapeut cu formare în Terapie Sistemică de Familie avizat de Colegiul Psihologilor din România, Studii Universitare și Masterale în Psihologie în cadrul Universității de Vest din Timișoara, Studii Doctorale în Psihologie cu tematica „Familiile interculturale”, multă experiență în terapia individuală și de grup, în lucrul cu copiii, adolescenții și cu familiile.
Despre modulul „Comunicarea eficientă” Maria ne-a împărtășit următoarele gânduri: „Aud deseori la persoanele care vin în terapie: «nu mai comunicăm», «nu mă ascultă», «nu mă înțelege», dar rareori conștientizăm că și comunicarea este nu numai o abilitate nativă, ci și una care se îmbunătățește prin învățare, că învățăm de la naștere anumite pattern-uri de comunicare care nu întotdeauna susțin relațiile noastre și deseori le deteriorează. Gândurile și sentimentele noastre prind viață prin cuvintele, gesturile, atitudinile noastre și suntem responsabili de modalitatea pe care o alegem să dăm viață universului nostru interior, astfel încât să rămânem autentici, dar să nu îi rănim pe ceilalți și pe noi înșine.

Luni, 11 decembrie, orele 17.30, vă așteptăm la Biblioteca școlii, la modulul SĂNĂTATE ȘI CREDINȚĂ, susținut de doamna dr Lavinia Melania Bratu.
De data aceasta va fi un modul provocator care-și propune să vă capteze atenția și să aducă o nouă viziune asupra stării de sănătate și modul firesc prin care poate fi susținută, de fiecare individ în parte.

Luni, 18 decembrie
, orele 17.30, vă așteptăm la Biblioteca școlii, la modulul EDUCAȚIA CARACTERULUI, susținut de doamna psiholog Speranța Munteanu. Veți avea prilejul să aflați cum instalăm releele necesare auto-reglajului valoric la copii/adulţi, modalităţi concrete de educare a caracterului în familie
Informații suplimentare: 0726 899 511 / 0744 440 598.
Participarea la programul Școala familiei poate fi ocazională, în funcție de temele dumneavoastră de interes.
Calendarul modulelor: http://www.scoalaortodoxa.ro/docs/calendar.jpg.