Timisoara

Proiectul “Zece scoli de nota 10” preluat la nivel national !

Proiectul “Zece scoli de nota 10” preluat la nivel national !

Detalii

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 5 ani si 8 luni
Vizualizari
761

Voteaza & Distribuie

Descriere

Proiectul “Zece scoli de nota 10” preluat la nivel national !

S-a derulat o nouă etapă a proiectului “Zece “şcoli de nota 10”, iniţiat şi derulat de Rotary Club Cetate Timişoara. În prezenţa Guvernatorului Rotary District 2241 România şi Republica Moldova, Daniel Radu Popescu, a avut loc recepţia lucrărilor de construire şi amenajare a grupurilor sanitare de la Şcoala cu clasele I-IV din Comuna Bethausen.
Proiectul a fost susţinut finaciar de societatea AEM Luxten care s-a alăturat astfel partenerilor iniţiali: “Comisia Naţională a României pentru UNESCO” (partenerul principal), ENEL Distribuţie Banat SA şi Porsche Timişoara, dealer Audi şi Skoda.
Lucrările de la Şcoala din Benthausen au fost complexe, din lipsă de spaţiu fiind necesară construirea unei anexe la clădirea existentă. În extindere au fost realizate grupurile sanitare pentru elevi şi pentru cadrele didactice. Valoarea lucrărilor este de 58 000 de lei.
“Nici nu visam să am asemenea condiţii şi la şcoala mică. Bugetul comunei este mic şi nu mi-aş fi permis aşa o investiţie niciodată” a declarat primarul comunei, Ioan Lihoni.
“Cu sprijinul societăţii AEM Luxten am reuşit să facem şi a 6-a şcoală din proiectul nostru. Până acum am depăşit valoarea de 100 de mii de euro şi mai avem de făcut lucrări şi amenajări la 4 unităţi de învăţământ, din cele propuse iniţial: Nevrincea, Cliciova, Leucuşeşti şi Cladova. Îi mulţumesc donmului Guvernator Radu Popescu pentru că ne susţine şi ne-a onorat cu prezenţa. Cu banii pe care îi vom strânge la “Gala CNR Unesco” o să reuşim să ducem la bun sfârşit toate şcolile din proiect.” – Horaţiu Rada – preşedinte RCT 2012-2013.

“Felicit clubul pentru iniţiativă şi realizări ! Iniţiative sunt multe dar puţine ajung să fie puse în practică. Am fost convins să susţin promovarea proiectului la nivel de district. Toate cele 107 cluburi trebuie să dea o şansă acestor copii de la sate. E foarte clar că nivelul de educaţie depinde şi de condiţiile din unităţile de învăţământ. La nivel de Fundaţia Rotary Internaţional există un program “water and sanitary” prin care putem obţine granturi pentru proiecte de parteneriat cu autorităţile locale” a declarat astăzi Radu Popescu- Guvernatorul Rotary România şi Republica Moldova.
Proiectul „Zece şcoli de nota 10” este un proiect al Clubului Rotary Cetate Timişoara de implicare şi responsabilizare socială, care presupune rezolvarea unor probleme punctuale în şcolile de la sate cărora le lipseşte sursa de apă, un sistem de distribuţie a acesteia, precum şi grupuri sanitare funcţionale.