Timisoara

Protocol si eticheta diplomatica

Detalii curs

Pret
200 EUR
Categorie
Cursuri educatie
Locatie
Universitatea de Vest
Modificat
acum 3 ani si 1 luna
Vizualizari
2338

Voteaza & Distribuie

Prezentare curs

Cursul se adresează funcţionarilor din administraţia publică, oamenilor de afaceri, precum şi tuturor persoanelor care doresc să capete noţiuni de bază privind eticheta şi comportamentul la reuniunile de nivel înalt, fie ele diplomatice sau de afaceri, sau privind regulile de protocol diplomatic şi elementele de ceremonial cu ocazia vizitelor oamenilor de stat străini. Prelegerile de câte trei ore din cadrul cursului vor fi susţinute de lectori cu experienţă în diplomaţie sau în organizarea vizitelor de stat.

Module:
- Etichetă (noţiuni de bază: eticheta la masă, eticheta în vestimentatie, eticheta la reuniunile publice etc.)
- Protocol, ceremonial şi sistemul naţional de decoraţii
- Organizarea ospitalităţii
- Specificităţi protocolare în spaţii extraeuropene

PREZENTAREA LECTORILOR

Dan A. Petre

Dan A. PETRE a fost numit Director General al Institutului Diplomatic Român în ianuarie 2013. Anterior, a deţinut funcţia de Secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe (12 mai 2012 – 18 ianuarie 2013). De asemenea, Dan A. PETRE a fost Consilier de stat, şeful cabinetului diplomatic al Preşedintelui României Emil Constantinescu (1996-2000).
Absolvent al Facultăţii de Istorie-Filosofie al Universităţii Bucureşti, diplomat al Ecole de Hautes Etudes en Sciences Sociales de la Paris, visiting reserch fellow al Şcolii de Studii Europene a Universităţii Sussex, UK şi al Université Libre de Bruxelles, Dan PETRE a predat la Universitatea din Bucureşti – Facultatea de Ştiinţe Politice şi la secţia de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene a Facultăţii de Litere – şi a fost lector invitat la Universitatea Naţională de Apărare – Colegiul de Operaţii Multinaţionale şi Colegiul Naţional de Apărare. A fost cercetător senior la Institutul Diplomatic Român, unde a susţinut numeroase prelegeri.
Autor a numeroase articole ştiinţifice şi publicistice, Dan A. PETRE a fost decorat de Preşedintele României pentru serviciile aduse cu Ordinul Naţional “Serviciul Credincios” în grad de Mare Ofiţer şi deţine alte ordine acordate de mai multe ţări.

Theodor Paleologu

Theodor Paleologu, fost elev al Ecole Normale Supérieure, a studiat filozofia la Universitatea Paris I Sorbonne şi este doctor în filozofie politică al Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales şi al Universităţii din Munchen. A fost fellow la Harvard, Notre Dame şi Wissenschaftskolleg zu Berlin, a predate la Boston College, Deep Springs College. European College of Liberal Arts de la Berlin şi Universitatea din Copenhaga. A fost ambassador al României în Danemarca şi Islanda şi Ministru al Culturii. În present este deputat.

Ioan Iclenzan-Dimitriu

Ioan Iclenzan-Dimitriu a ocupat funcţia de consilier şi adjunct al Şefului Protocolului Prezidenţial, director al Secretariatului General din Ministerul Afacerilor Interne şi director general adjunct al Direcţiei Generale Integrare şi Relaţii Internaţionale din cadrul aceluiaşi minister. Deţine numeroase ordine şi decoraţii, printre care: Ordinul Infante Dom Enrique în grad de ofiţer, conferit de Preşedintele Republicii Portugheze, Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de ofiţer, conferit de Preşedintele României sau Ordinul Vulturului Aztec în grad de venera, conferit de Preşedintele Mexicului.

Cursurile vor fi susţinute de lectori de prestigiu ai Institutului Diplomatic Român, în aula Sălii A03 din incinta Universităţii de Vest din Timişoara, Bd. Vasile Pârvan, nr. 4, în următoarele intervale orare :

Vineri:14.00-20.00
Sâmbătă: 9.00-12.00, 14.00-20.00
Duminică: 9.00-15.00

Calendarul cursurilor:

  • 24 martie-10 aprilie: înscrieri;
  • 11 aprilie: anunţarea rezultatelor;
  • 14-19 aprilie: achitarea taxei prin virament bancar în contul IDR.
Persoanele interesate vor trimite pe mail ( inscrieri@idr.ro ) un dosar conţinând următoarele documente:

1. Cerere de înscriere tip adresată directorului general al IDR;
2. C.V. (model european);
3. Fotocopie a cărţii de identitate;
4. Fotocopie a diplomelor de licenţă, studii masterale sau doctorat;
5. Fotocopie a certificatului de casătorie (unde este cazul);
6. Recomandare din partea unui superior ierarhic, a unui diplomat sau a unui cadru didactic
universitar;
7. Scrisoare de motivaţie.

Filtre curs

Tip curs: Alte tipuri de cursuri