Timisoara

Gratuit O nouă aplicație ortodoxă gratuită: Lumea ortodoxiei

Aplicația conține: calendar ortodox 2019-2030, biserici / mănăstiri din România, biblia ortodoxă, bibliotecă ortodoxă (acatiste, tropare, viețile sfinților, proloage, predici, tâlcuiri, filocalia etc.)

Timisoara tuturor!

Timisoara tuturor!

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 1 deceniu si 7 luni
Vizualizari
1065

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Timișoara tuturor!
Grupul de autoreprezentanți susține candidatura Timișoarei pentru titlul de Capitală Culturală Europeană însă în același timp atrage atenția că o capitală europeană este accesibilă iar cetățenii ei sunt membrii activi ai comunității care iau parte cu șanse egale în fiecare aspect al vieții. Marți, 6 august, au cerut audiență la Domnul Viceprimar Traian Stoia pentru a discuta problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilități din acest oraș și pentru a găsi căi de colaborare eficiente.
Timișoara este un oraș frumos, cu nivel de trai destul de ridicat, parcuri frumoase, clădiri vechi care încep să fie renovate, este singurul oraș din Europa cu teatru în trei limbi, se organizează festivaluri de calitate, terase frumoase, șomajul este relativ redus în comparație cu celelalte orașe, este un oraș trăibil pentru majoritatea oamenilor. În județul Timiș însă există 23.541 de persoane cu dizabilități care greu se pot bucura de toate acestea din diferite motive.
”Până acum un an copiii cu dizabilități nu aveau voie să se joace cu echipamentele de joacă din parcurile din Timișoara, fiind dați afară din aceste parcuri, împreună cu părinți, chiar de polițiștii locali. Atunci am sesizat Primăria și inscripțiile discriminatorii din cele 167 de locuri de joacă au fost șterse prompt de către lucrătorii Primăriei. Chiar am primit promisiuni că se vor monta echipamente de joacă accesibile și copiilor în scaune rulante. Din păcate nu s-a mai întâmplat nimic” ne spune Cosmin Miloș, vicepreședintele asociației și unul dintre tinerii care au luat măsuri văzând nedreptatea adusă copiilor cu dizabilități.
”Timișoara dorește să fie Capitală Culturală Europeană în 2021 dar mă întreb cum se poate dacă nicio instituție culturală din acest oraș nu este accesibilă cu adevărat. Îmi place opera, îmi place teatrul dar de fiecare dată trebuie să-mi rog prietenii să mă ajute să urc scările. Muzeul de Artă se pare că va fi prima instituție culturală din Timișoara care va achiziționa un echipament cu ajutorul căruia nu va mai trebui să fiu urcată în brațe când doresc să vizitez muzeul. Dar e o adevărată provocare să ies chiar și din propriul apartament din cauza inaccesibilității orașului, a mijloacelor de transport în comun și a persoanelor care parchează ilegal pe locurile rezervate persoanelor cu dizabilități” ne explică realitatea Raluca Popescu, copreședintele asociației, absolventă a Universității de Vest și utilizatoare de scaun rulant.
”Am atras atenția Primăriei în două rânduri privind starea deplorabilă a locuințelor sociale fără ziduri sau fără acoperiș care se oferă persoanelor cu dizabilități. Din păcate nu am primit niciun răspuns, doar că dacă le renovăm ne sunt oferite cu mare drag. Din presă am aflat că se dorește achiziționarea unor containere pe post de locuințe sociale.” ne spune experiența proprie Elisabeta Moldovan, copreședintele asociației, o tânără care a petrecut 23 de ani în diferite orfelinate și instituții rezidențiale pentru persoane cu dizabilități intelectuale.
”Ceea ce ne dorim noi este să începem o colaborare cu reprezentanții Primăriei prin care să rezolvăm problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilități. Candidatura pentru titlul de Capitală Culturală Europeană este o oprtunitate bună pentru a atrage fonduri europene pentru accesibilizare și pentru sesizarea opiniei publice privind drepturile persoanelor cu dizabilități. Și noi dorim să fim parte activă a comunității unde trăim, și noi vrem să muncim, să ne distrăm, să învățăm, să ne întemeiem familii. Acest lucru însă va fi posibil doar printr-o bună colaborare dintre autoritățile locale și persoanele cu dizabilități, deoarece noi știm cel mai bine cu ce probleme ne confruntăm și care sunt lucrurile care ne dor” concluzionează scopul întâlnirii domnișoara Raluca Popescu.
Grupul ”Ceva de Spus” speră că reprezentanții autorităților locale vor fi receptivi și vor empatiza cu persoanele cu dizabilități care zilnic trebuie să depășească nenumărate obstacole pentru a trăi o viață cât de cât decentă. Ceva de Spus speră într-o colaborare bună cu Primăria Municipiului Timișoara pentru ca și persoanele cu dizabilități să se simtă cetățenii acestui oraș, să se bucure de toate aspectele vieții, să fie valorizate și respectate!

Anunt Diamant Euroinstal - Giroc

Euroinstal Giroc - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro