Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal - Aeroterme si convectoare, Aparate de aer conditionat, Boilere, Calorifere, Cazane, Centrale termice, Panouri radiante, Panouri solare, Pompe de apă, hidrofoare, Pompe de caldura, Radiatoare, Sobe si seminee, Termostate, Tevi si robineti, Ventilatoare
https://euro-instal.ro

Îți duci copilul la un sport de contact? Asigură-te că respectă aceste reguli

Îți duci copilul la un sport de contact? Asigură-te că respectă aceste reguli

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
500

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Contrar aparențelor, sporturile de contact nu sunt niște discipline destinate exclusiv adulților și nici nu influențează în mod negativ temperamentul celor care le practică. Din contră, un copil care practică un sport de contact de la vârstă fragedă va învăța să devină mai disciplinat, mai organizat și se va dezvolta armonios atât fizic cât și psihic. Practicarea unui sport de contact poate începe de la vârsta de cinci ani și este recomandată în mod special în cazul copiilor plini de energie, pentru că le oferă oportunitatea de a fi foarte activi. Dacă te-ai decis și tu că un astfel de sport este potrivit pentru copilul tău, iată câteva lucruri esențiale pe care să le ai în vedere!

Purtarea echipamentului de protecție

Când e vorba de sport de contact, nu putem exclude din discuție echipamentul de protecție. Pentru a evita riscul accidentărilor, purtarea acestuia este obligatorie atât în timpul meciurilor, cât și la antrenamente, iar ca părinte, trebuie să te asiguri că micuțul tău a înțeles asta. Căștile de protecție pentru box, bandajele pentru mâini, tibierele sunt cele mai importante piese care nu trebuie să lipsească din echipamentul de protecție al celor care practică sporturi de contact.

Folosirea mai multor perechi de mănuși


Procesul de pregătire al copiilor și adulților care practică sporturi de contact presupune folosirea mai multor tipuri de mănuși. Este un amănunt foarte important, pe care trebuie să îl ai în vedere și atunci când își calculezi bugetul pe care trebuie să îl investești în pregătirea copilului tău. Cele mai importante sunt mănușile de competiție, care trebuie să fie conforme cu standardele asociațiilor și federațiilor de profil, și pe care le va folosi în meciurile oficiale. Pe lângă asta, mai are nevoie de o pereche de mănuși de antrenament, cu caracteristici identice sau similare celor de competiție. Echipamentul este completat cu o pereche de mănuși speciale pentru antrenamentul la sac și alte mănuși pentru antrenamentele de sparring.

Respectarea programului de antrenament

Disciplina este cuvântul de ordine în sporturile de contact, iar asta presupune și respectarea cu strictețe a programului de antrenament. Antrenorul este cel care face acest program, în funcție de nivelul de pregătire al fiecărui sportiv, iar în cazul juniorilor, acesta este comunicat și părinților. Prin urmare trebuie să te asiguri că cel mic „se ține de treabă” și merge la antrenament, discutând și cu antrenorul despre progresele pe care le face.

Antrenamentul în afara sălii

Fie că este profesionist sau amator, un sportiv trebuie să se mențină permanent în formă, iar asta presupune un stil de viață activ chiar și în afara orelor de antrenament. Încurajează-ți copilul să facă multă mișcare și în zilele în care în nu merge la sală, iar pentru a-l impulsiona poți să i te alături și tu. Fie că ieșiți la o alergare prin parc, fie că dați o tură cu bicicletele sau faceți un scurt meci de sparring în curte, toate aceste activități sunt benefice pentru el. De asemenea, în măsura în care spațiul îți permite, îi poți instala acasă un sac de box sau poți amenaja o sală de forță.

Încălzirea și recuperarea

Fiecare ședință de antrenament se începe cu câteva minute de încălzire, pentru a pregăti mușchii și articulațiile să facă față efortului. Încălzirea constă în efectuarea câtorva serii de exerciții simple, care să solicite acele zone ale corpului ce vor fi folosite în timpul antrenamentului. La fel de importantă este și recuperarea după antrenament, când organismul trebuie ajutat să-și revină în urma efortului intens. Mișcările de stretching, alergările ușoare și exercițiile de respirație sunt cele mai eficiente metode de recuperare după antrenament.

Urmărind îndeaproape evoluția copilului și corectându-l atunci când observi să se abate de la aceste reguli, îl vei ajuta să urce mai ușor fiecare treaptă spre performanță.

Sursa foto: pixabay.com

Anunt Diamant Euroinstal - Calea Aradului

Euroinstal Timisoara - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro