Timisoara

“Pune-te in locul meu” - Ziua Mondiala a Persoanelor cu Sindrom Down

Detalii

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 4 ani si 6 luni
Vizualizari
547

Voteaza & Distribuie

Descriere

“Pune-te în locul meu”
Ziua Mondială a Persoanelor cu Sindrom Down

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sindromului Down celebrată în fiecare an în data de 21 martie, Fundaţia „Pentru Voi” împreună cu un grup de beneficiari cu Sindrom Down din Timişoara, organizează la Iulius Mall începând cu ora 12:00, acţiunea „Pune-te în locul meu”.

„Pune-te în locul meu” este o continuare a acţiunilor de conştientizare pe care fundaţia le desfăşoară pentru a atragere atenţia asupra dificultăţilor de acceptare şi incluziune socială pe care le întâmpină persoanele cu Sindrom Down şi în general toate persoanele cu dizabilităţi intelectuale. Timp de o oră, clienţii Iulius Mall se pot întâlni cu beneficiarii Fundaţiei „Pentru Voi” şi pot participa împreună la o plimbare de conştientizare a acestui tip de dizabilitate intelectuală. În cadrul acestei plimbări a prieteniei, participanţii vor purta o vestimentaţie colorată, pestriţă, promovând astfel diversitatea şi totodată împărtăşind informaţii şi experienţe din viaţa lor.

După activitate, participanţii cu Sindrom Down, beneficiari ai Fundaţiei „Pentru Voi”, vor lua masa la food court-ul Iulius Mall sărbătorind astfel, ziua lor.


„De sapte ani, organizăm evenimente de conştientizare cu ocazia Zilei Mondiale a Sindromului Down: ne-am întâlnit cu politicieni, cu reprezentanţi ai autorităţilor locale, cu studenţi şi cadre didactice de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” Timişoara. Anul acesta, ne propunem să ne întâlnim cu concetăţeni de-ai noştri, care se află în mall sâmbătă şi pe care dorim să-i rugăm să nu stigmatizeze şi să nu respingă persoanele cu Sindrom Down, ci să-i cunoască si să le devină prieteni. Pentru că prietenia nu ţine cont de numărul cromozomilor!” a declarat Laila Onu director executiv al Fundaţiei „Pentru Voi”.

Mulţumim Iulius Mall Timişoara pentru sprijinul acordat în organizarea acţiunii „Pune-te în locul meu!”

Pentru detalii referitoare la eveniment, vă rugăm să ne contactaţi la tel 0256 228 062, 0723 726 569. Persoana de contact este Mihaela Leucuţa .