Timisoara

Punte intre generatii. Gimanstica pentru varsta a III-a, şi nu numai

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 6 ani si 1 luna
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
496

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, în colaborare cu Liceul Grigore Moisil şi Şcoala Generală numărul 18, şi cu sprijinul Academiei Olimpice Române - filiala Timiş, va organiza miercuri, 6 martie, o frumoasă acţiune care să demonstreze că celebrul citat "mens sana in corpore sano" este o realitate în Timişoara.
"Valori olimpice, punte între generaţii. Gimnastică pentru vârsta a III-a" este numele proiectului care va reuni peste 100 de persoane, copii, părinţi, bunici. Aceştia vor face educaţie fizică, gimnastică şi vor învăţa paşi de dans într-o acţiune inedită. Proiectul visează pe lângă mişcare pentru sănătate şi implicarea generaţilor vârstnice în activităţile societăţii.
"Vrem ca toţi participanţii la acest eveniment să rămână cu ceva. Cu o mişcare nouă de gimnastică, cu un pas nou de dans. Important e ca toată lumea să se simtă bine atunci când face sport. Mişcarea este atât de importantă pentru sănătate şi ne dorim ca de la cei mici, până la cei vârstnici să se bucure de sport", ne-a spus Maria Olaru, noua preşedinte a Academiei Olimpice Române, filiala Timiş.
Proiectul este şi unul internaţional, Inspectoratul Şcolar Judeţean având o colaborare strânsă cu omologii din Istanbul (Turcia), regiunea Kogeli, între cele două institute având loc şi schimburi intense de experienţă.
Manifestarea va avea loc miercuri, de la ora 11, în Sala Mircea Albu din zona Dacia, şi se anunţă o experienţă inedită atât pentru participanţi, cât şi pentru spectatori. De bunul mers al acţiunii vor avea grijă şi profesorii Alin Molcuţ, Andreea Ulmeanu şi Camelia Belean.

Sursa informatii: www.dsjtimis.ro