Timisoara

Radu Afrim face din spectator, voyeur in culisele Teatrului Maghiar din Timişoara

Detalii

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 3 ani si 9 luni
Vizualizari
335

Voteaza & Distribuie

Descriere

Radu Afrim face din spectator, voyeur în culisele Teatrului Maghiar din Timişoara
Publicul este personaj principalîn „Detalii naive, total lipsite de profunzime din viaţa şi moartea unor spectatori”, primul spectacol scris și regizat de Radu Afrim la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara. Premiera are loc vineri, 12 februarie 2016, ora 19:00, în Sala Mare.
Radu Afrim expune culisele Teatrului Maghiar de Stat din Timișoara cu ocazia celui mai nou spectacol de autor realizat aici: Detalii naive, total lipsite de profunzime din viaţa şi moartea unor spectatori.
Recunoscut în plan naţional şi internaţional pentru lumile vizuale şi sonore pe care le concepe, pe baza textelor contemporane, Radu Afrim este – dincolo de premii – regizorul cu cel mai mare fan-club printre spectatorii din România.
„Dragă spectatorule! Imaginează-ţi că eşti un martor tăcut în fundalul scenei. Eşti singurul martor. Nu ştii cum ai ajuns acolo, dar se pare că ţi-ai dorit măcar o dată în viaţa ta să vezi lumea scenei din spate. Un mic voyeur amator care începând de mâine o să-şi reia locul acolo, pe scaunul spectatorilor pe care n-o să-i mai vezi niciodată la fel ca astăzi. Astăzi pe ei o să-i vezi din faţă. O să vezi detalii naive total lipsite de profunzime din viaţa şi uneori din moartea spectatorilor din faţa ta,” i se promite spectatorului în prolog. Show-ul oglindește obiceiuri reale, exagerate și imaginate din lumea teatrului, cu tot personalul și toate personajele pe care aceasta le cuprinde într-o sală de spectacol.
Distribuția este compusă din Aszalos Géza, Baczó Tünde, Balázs Attila, Bandi András Zsolt, Borbély B. Emília, Csata Zsolt, Éder Enikő, Fall Ilona, Kiss Attila, Kocsárdi Levente, Lőrincz Rita, Lukács Szilárd, Magyari Etelka, Mátray László, Mátyás Zsolt Imre, Molnár Bence, Molnos András Csaba, Simó Emese, Szász Enikő, Szilágyi Olga, Tar Mónika, Tokai Andrea, și Vass Richárd, alături de Balázs Márk , Czumbil Marika, Jakab Tamás și Leca Maria.
Universul sonor a fost realizat de Radu Afrim. Irina Moscusemnează scenografia, iar Elena Gheorghe este asistent-scenograf. Coregrafia îi aparţine lui Baczó Tünde. Actrițele Magyari Etelka și Tar Mónika sunt asistente de regie, Kiss Attila a realizat aranjamentul muzical; tot el este instrumentist, alături de Kocsárdi Levente, Tokai Andrea și Éder Enikő. Lumini: Gido Zoltán, sunet: Manuel Mireanu. Foto: Radu Afrim
Locurile la premieră şi la reprezentaţia de duminică, 14 februarie, sunt epuizate. Mai sunt însă bilete disponibile pentru spectacolul de marți, 23 februarie, de la ora 19:00. Acestea pot fi achiziționate de la casieria de pe strada Alba Iulia nr.2, sau online, de pe biletmaster.ro, la prețul de 20, respectiv 10 lei (pentru pensionari, elevi și studenți).
Contact: Laura Guțu / laura.gutu@tm-t.ro / 0758.034.407