Timisoara

Raliul Banatului a ramas pe dinafara

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 7 ani si 9 luni
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
758

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Anul 2010 a inceput cu o veste trista pentru pasionatii de automobilism din vestul tarii. Raliul Banatului, una dintre etapele consacrate ale Campionatului National de profil, nu a fost inclus in calendarul competitional al acestui sezon. Desi de-a lungul anilor s-a bucurat de aprecierea pilotilor, cursa desfasurata de obicei in imprejurimile orasului Lugoj nu a fost destul de atractiva pentru Federatia Romana de Automobilism Sportiv, forul sub tutela caruia se organizeaza intrecerea autohtona.
Etapa de la Timisoara nu a rezistat astfel decat un an de la revenirea in elita automobilismului romanesc, dupa patru sezoane de absenta. Editia din 2009 s-a desfasurat sub titulatura de Timis Rally si a fost organizata de CS Erwin Weber RT. Victoria a revenit echipajului maghiar Szabo Gergo - Kohler Zoltan, pe Mitsubishi Lancer EVO IX.
Singura speranta a banatenilor ar fi ca una dintre cele opt etape nominalizate de FRAS pentru sezonul 2010 sa nu intruneasca criteriile pentru obtinerea licentei. Din postura de rezerva, Raliul Banatului ar putea astfel ajunge totusi pe harta raliului autohton.
Timisul este primul judet care a avut un campionat propriu de raliuri, organizat insa de Federatia Romana de Automobilism si Karting, for aflat in competitie cu FRAS.