Timisoara

Ramas bun de la actorul Mathias Pelger

Detalii

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 3 ani si 8 luni
Vizualizari
376

Voteaza & Distribuie

Descriere

Rămas bun de la actorul Mathias Pelger
Cu profundă tristeţe am aflat vestea trecerii in nefiinţă a actorului

Mathias Pelger

fost membru al colectivului Teatrului German de Stat Timişoara (TGST). A murit în 9 ianuarie 2016 la Fürth (Germania), unde în 21 ianuarie 2016 are loc și înmormântarea.

Mathias Pelger, născut la 17 noiembrie 1945 în comuna Valea Viilor, jud. Sibiu, a fost fascinat şi atras de lumea teatrului încă din copilărie.

Rolul său de debut a fost cel al Căpitanului din “Furtuna” de William Shakespeare. Începând cu 1972 joacă pe scena teatrului din Sibiu, iar în 1975 se transferă la TGST. În 1980 absolvă studiul Actoriei la Rostock. Rămâne angajat al TGST până în 1987, când emigrează în Republica Federală Germania.

Performanţa artistică a lui Mathias Pelger se întemeiază pe nenumărate interpretări care i-au reliefat creativitatea, onestia, pasiunea şi multitudinea capacităţilor sale pe scenă.

A strălucit deopotrivă în monodrame (precum „Contrabasul” de Patrick Süskind) şi în creații de ansamblu precum: „Omul cel bun din Sâciuan” de Bertolt Brecht, „Ifigenia în Taurida” de J. W. Goethe, „Azilul de noapte” de Maxim Gorki“, „Un prânz cu pește“de Wolfgang Kohlhaase/Rita Zimmer, „Indispensabilii“ de Carl Sternheim, „Glumă, satiră, ironie şi înțelesuri mai profunde“ de Christian Dietrich Grabbe.

După plecarea în Germania a activat la mai multe teatre, cum ar fi cele din Marburg, Aalen, Neu-Ulm sau Würzburg.

Teatrul German de Stat Timişoara regretă profund această dispariție și își exprimă întreaga sa compasiune familiei indoliate.