Timisoara

Twenty Shades of Music - Recital de flaut si chitara

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 1 an si 2 saptamani
Vizualizari
574

Voteaza & Distribuie

Descriere

Turneu de lansare a CD-ului „Twenty Shades of Music”
Ion Bogdan Ştefănescu-flaut / Costin Soare-chitară
Miercuri, 27 septembrie, ora 19, în sala de concerte a Filarmonicii Banatul din Timişoara, are loc primul concert din turneul de lansare a CD-ului „Twenty Shades of Music”, ai cărui protagonişti sunt doi dintre cei mai apreciaţi și activi muzicieni români: flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi chitaristul Costin Soare. O propunere unică pentru piața muzicală din România, combinația sonoră perfectă de flaut și chitară aduce în prim plan exotismul, nuanţele subtile, emoţiile primare conținute în muzica Americii Latine şi a Balcanilor, de la Istoria tangoului de Astor Piazzolla la Dansurile româneşti de Bela Bartok, de la muzica populară braziliană la cea macedoneană. Twenty Shades of Music reprezintă o adevărată jubilație a muzicii, fiecare dintre cele 20 de dansuri fiind o explozie de melodie și ritm, de senzualitate și exuberanță.
Turneul continuă până în luna decembrie, cu concerte la Buzău (9 octombrie), Bucureşti (24 octombrie), Sibiu (28 noiembrie), Braşov (29 noiembrie) şi se va încheia cu două concerte la Beijing (6 şi 8 decembrie), organizate sub egida Institutului Cultural Român. Pentru mai multe detalii: www.ionbogdanstefanescu.ro şi www.costinsoare.com
Organizatori: Asociaţia Culturală Kitharalogos, E-Media
Parteneri: Institutul Balassi-Institutul Maghiar de Cultură
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio Clasic, Agenţia de Carte.ro

Ion Bogdan Ştefănescu şi Costin Soare au cântat pentru prima dată împreună în 2006, cu ocazia recitalului ce a comemorat 10 ani de la moartea compozitorului japonez Toru Takemitsu. De-a lungul timpului, cei doi muzicieni au susţinut peste 70 de recitaluri împreună, atât în ţară, cât şi peste hotare, cu un repertoriu ce porneşte de la muzica barocă şi ajunge la muzica contemporană. Muzica interpretată de cei doi a putut fi audiată în sălile de concerte ale Ateneului Român, Filarmonicii din Timişoara, Filarmonicii din Ploieşti, Academiei Regale de Muzică din Stockholm, la Centrul de Cultură „Rosetti Tescanu – George Enescu” de la Tescani, la Palatul Suţu, Festivalul „Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi” etc.
Unul dintre cei mai apreciaţi muzicieni români, Ion Bogdan Ştefănescu (prim flautist al Filarmonicii „George Enescu” şi solist al Filarmonicii „Banatul”, Timişoara) are o activitate concertistică susţinută, atât în postură solistică, cât şi ca membru în diverse formaţii camerale precum Trio Contraste, Profil, cvintetul ”George Enescu” , duo flaut – harpă alături de Ion Ivan Roncea sau duo flaut-pian alături de pianistul Horia Mihail în cadrul turneelor naţional „Flautul de aur”şi „Flautul fermecat”. În 2006 a înființat ansamblul Barock Orchestra al cărui solist şi dirijor este.
Costin Soare, unul dintre cei mai activi muzicieni-chitarişti de la noi, apare în proiecte solistice precum turneele naţionale „De la Bach la Beatles”, „Nocturne şi dansuri”, „Muzica în Palatele României”, fiind implicat şi în diverse formaţii camerale, cea mai cunoscută fiind cea în care apare alături de mezzosoprana Claudia Codreanu. Este primul chitarist român care lansează un CD (2014) cu înregistrări inedite la noi (Bach, Britten, Takemitsu), fiind interesat de interpretarea şi promovarea muzicii contemporane pentru chitară; este director artistic al „Serilor de chitară”, festival internaţional în cadrul căruia concertează instrumentişti de top din întreaga lume.


Miercuri, 27 septembrie 2017, ora 19, Sala Capitol

RECITAL DE FLAUT ȘI CHITARĂ
Twenty Shades of Music

ION BOGDAN ȘTEFĂNESCU – flaut Muramatsu
COSTIN SOARE - chitară
CELSO MACHADO
Paçoca (Choro), Piazza Vittorio (Choro maxixe), Pé de moleque (Samba choro), Quebra Queixo (Choro)
BÉLA BÁRTOK
Șase dansuri românești
ARIEL RAMIREZ
Alfonsina y el mar
ASTOR PIAZZOLLA
L'histoire du Tango
JORGE MOREL
Danza brasilera (Guitar solo)
MIROSLAV TADIC
Patru piese macedonene