Timisoara

Reconstruim Vila Mühle si deschidem portul din Iosefin

Reconstruim Vila Mühle si deschidem portul din Iosefin

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 8 ani si 2 luni
Vizualizari
1662

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Reconstruim Vila Mühle si deschidem portul din Iosefin


Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană și Consiliile Consultative de Cartier, în colaborare cu Fundația Rubin, Teatrul Merlin și Asociația Ariergarda, vă invită să participați mâine, 27 octombrie, la două evenimente din cadrul proiectului “Memoria Cartierului Meu”.

Spectacolul dedicat descoperirii legendelor cartierului Iosefin va începe de la ora 10.00, în piața Mocioni sau în cadrul Teatrului Merlin, dacă va ploua.
În cadrul evenimentului, un grup de elevi va evidenția printr-o scenetă cât de important este cartirul Iosefin în istoria orașului, cum portul de lângă cea mai mare piață din oraș a generat bunăstare și dezvoltare. Programul cuprinde muzică, teatru, expoziții de pictură, lecturile scriitorilor Ariergarda și comentarii despre cele mai ascunse legende ale cartierului, pe care le va dezvălui istoricul Ioan Hațegan pe traseul turistic din Iosefin.

Programul cultural dedicat descoperirii cartierului Elisabetin va începe de la ora 16.00, în Parcul Carmen Sylva (Doina).
Sceneta de teatru va reda atmosfera cu parfum de trandafiri din grădina Vilei Mühle, casa florarului care concepea aranjamentele pentru vizitele împăratului Francisc Iosif I la Timișoara. Publicul se va putea delecta și aici cu muzică, lecturi, picturi pe sticlă și legende povestite de istoricul Ioan Hațegan. La finalul evenimentului, doritorii vor putea parcurge traseul turistic din Elisabetin alături de un ghid turistic.

Din partea organizatorilor, în Iosefin vor participa Victor Oprițescu – președintele Consiliului Consultativ de Cartier Iosefin, Gina Macovei de la Teatrul Merlin, Roxana Petre de la Fundația Rubin, scriitorul Bogdan Munteanu din cadrul Asociației Ariergarda, Adrian Mardan împreună cu elevii de la Liceul de Muzică Ion Vidu, elevii de la Colegiul Bănățean, istoricul Ioan Hațegan, ghidul turistic Alexandra Irimia și Teodora Borghoff, directorul executiv al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană.

Echipa care organizează evenimentul în cartierul Elisabetin este similară cu cea anterioară. Alte persoane implicate aici sunt președinta Consiliului Consultativ de Cartier, Elena Ivan, scriitorii Ariergarda Simona Constantinovici și Andrei Ursu și elevii de la Liceul Grigore Moisil.


Vă așteptăm să descoperiți alături de noi cartierele istorice ale orașului!