Timisoara

Recorduri la maratonul de inot din Timişoara

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 6 ani si 5 luni
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
943

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Pentru a celebra Ziua Mondială a Apei (22 martie), 6 echipe au participat la maratonul de înot 24h AquaMasters, un eveniment de amatori deschis celor care au împlinit 18 ani până la data desfăşurării evenimentului.Ineditul maraton s-a desfasurat atat individual, pe grupe de varsta, femei si barbati, cat si intre echipe, criteriul de departajare fiind distanta inotata. Fiecare dintre participanti a primit cate o diploma privind participarea la eveniment.
Media distantei inotate un intr-o repriza de 30 de minute a fost de 1,45 km/participant, in timp ce pentru 24 de ore, media distantei inotate a fost de peste 7 km/participant.
Premii speciale pentru cea mai mare distanţa înotată într-un schimb (30 min), respectiv, in 24 de ore, au obtinut Borbély Anita, la femei, si Marcel Răsădean, la barbati. Cei mai varstnici participanti au fost Tarta Eleonora (n. 1961), la femei, si Constantin Dumitra (n. 1059), la barbati.
Cea de-a doua editie a 24h AquaMasters a adus mai multe premiere in organizarea de evenimente de inot masters.
Astfel, a fost realizata prima transmisiune live online din Romania a unui eveniment de inot masters, transmisiune realizata cu sprijinul echipei Centrului de Invatamint la Distanta al Universitatii "Politehnica" din Timisoara.
Tot o premiera a reprezentat-o si generarea de statistici pe durata evenimentului cu privire la evolutiile din concurs, atat individuale, cat si pe echipe (detalii se gasesc la http://www.timisoara.inot-masters.ro/maraton-2013/).
Anul acesta maratonul a beneficiat si de prezenta unor invitati care au inotat cateva bazine alaturi de concurenti, dar in afara de concurs. Este de mentionat, astfel, prezenta domnului Adrian Nagel, decan al Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport - Universitatea de Vest din Timişoara si a doamnei Monica Horvat, reprezentanta clubului de inot masters, vecin si prieten, Clubul Sportiv de Înot „Reşiţa 07”. Startul a fost dat de catre Maria Olaru, fostă campioană europeană, olimpică şi mondială la gimnastica si, in prezent, director al Academiei Olimpice Române, Filiala Timiş.
Organizatorii au dorit sa faca din acest eveniment o oportunitate de socializare, respectiv, de petrecere activa si, in acelasi timp, placuta a timpului liber. Evenimentul este o provocare pt iubitorii inotului, oferind posibilitatea unei abordari diferite in raport cu concursurile traditionale.
Evenimentul este organizat de catre Clubul de Înot Masters Timişoara in colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş si Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport - Universitatea de Vest din Timişoara.
Clubul de Inot MASTERS Timisoara reuneste persoane care au implinit varsta de 18 ani si care au ca pasiune inotul, printre ei numarindu-se fosti sportivi, precum si persoane care nu au practicat niciodata inotul de performanta. Initiativa promoveaza practicarea activitatii sportive de catre adulti, in general, vizand, in acelasi timp, atit pastrarea starii de sanatate, cit si imbunatatirea capacitatii sportive a practicantilor.