Timisoara

Redresare economica pentru Fornetti Romania

Redresare economica pentru Fornetti Romania

Detalii

Categorie
Stiri economie
Modificat
acum 4 ani si 4 luni
Vizualizari
1083

Voteaza & Distribuie

Descriere

Compania Fornetti România, aflată în reorganizare judiciară din 31 mai 2012 anunţă o redresare economică importantă, fapt ce avantajează atât compania şi angajaţii, cât şi piaţa locurilor de muncă.

În data de 8 mai 2014, creditorii au aprobat modificarea planului de reorganizare a companiei, confirmat oficial o săptămână mai târziu de judecătorul sindic. Modificarea prevede, în urma înţelegerilor încheiate cu principalii creditori, o eşalonare a datoriilor care permite dezvoltarea ulterioară a companiei.

Aplicarea planului de reorganizare a dus la următoarele rezultate:

  • Reducerea numărului de creditori aflaţi în sold şi a cuantumului creanţelor din tabelul definitiv de la 51 milioane lei la 31 milioane lei;
  • Creşterea cifrei de afaceri în anul 2013 la peste 70 milioane lei, cu 6,7% mai mare decât în 2012.
Planul de afaceri pe termen mediu prevede:
  • Stingerea datoriilor până în anul 2019, conform prevederilor planului pe perioada implementării acestuia, iar după aceasta, conform înţelegerilor încheiate;
  • Creşterea în continuare a cotei de piaţă şi implicit a cifrei de afaceri.
Durata planului de reorganizare a rămas neschimbată, ea urmând a fi încheiată în data de 1 iunie 2015.

Se continuă pe pagina următoare

Această reeşalonare permite companiei o înviorare a activităţii economice generale, mărirea volumului producţiei, extinderea dezvoltării pe piaţa de profil şi alinierea sortimentaţiei la cerinţele consumatorilor.

Dorim să sporim datele statistice care la ora actuală relevă un număr de 650 magazine în ţară, 385 de angajaţi ai SC Fornetti România şi peste 1500 ai partenerilor de franciză.