Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul Liviu Rebreanu

Euroinstal Timisoara - Bulevardul Liviu Rebreanu
https://euro-instal.ro

Reinventeaza-te de fiecare data cand simti o durere

Detalii

Social links
Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 3 ani si 3 luni
Vizualizari
1542

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Reinventează-te de fiecare dată când simți o durere
Amintește-ți mereu asta: fiecare experineță care doare are o putere transformațională. De fiecare dată te poți întreba, plin de curiozitate: ”Ce altceva în afară de durere sau disconfort îmi aduce această experineță? Ce mă poate învăța această experiență și cum mă poate transforma ea?”

Simți DURERE? Da, știu cum e. Fiecare dintre noi are propriile ”cicatrici emoționale” dar, oare toți am învățat câte ceva din ele? De multe ori o durere emoțională o poți amorți cu alcool, droguri, ceva dulce, sex, perfecționism, schimbări constante, jocuri de noroc sau cumpărături. Alegi asta și nu primești nimic în schimb. ”Cicatricile” n-au nici un sens, decât poate să atragă altele și mai adânci în jur. Durerea nu are nevoie să fie amorțită, ea are nevoie să fie văzută, asumată, simțită. Și, mai apoi, să fie ca o lecție de la care pornești un nou drum.

Știu cum funcționam și eu la durere. Mă transformam și mă declaram o persoană extrem de sensibilă, iar la cea mai mică alunecare cădeam într-o criză de anxietate. Era suficientă o mică observație din partea cuiva, să-mi dau seama că sunt pe margine de prăpastie emoțională. Îmi păstram echilibrul cu stoicism în fața celorlalți, dar durerea mă măcina în interior. Doamne, cât mi-a trebuit să înțeleg că durerile nu se vindecă în timp. Ele au nevoie să fie privite în față, discutate cu cineva care își căștigă dreptul de a le asculta. Durerea vine ca un semnal ce are nevoie de clarificare. Ea vine ca să-ți fie lecție și un nou început.

Durerea are nevoie să o atingi, să pui degetul pe rană. Doare, da, așa poate și trece! Doar așa! Pune degetul pe durere, stai cu ea și încet, caută să o înțelegi ce vrea să-ți spună. Poți să devii furios, asta e bine. Este poate următorul pas ce te poate duce la vindecare. Furia poate fi un catalizator ce te duce mai departe. Poți transforma furia în compasiune și odată cu ea pleacă și durerea. Compasiune este cea mai bună rețetă de vindecare. A simți compasiune pentru tine, pentru cei de lângă tine, pentru durerea și felul în care se manifestă ea. Important este să nu rămâi pe loc, blocat cu durerea și fără nici o năzuință de a merge înainte. Important este să nu crezi că o poți ignora sau să o negi, cumva.

Durerea vine în viețile noastre, dar ea nu trebuie să și rămână. Stă atât cât, într-un fel sau altul, îi dai voie să stea.

De fiecare dată când treci prin căderi emoționale, alegi să spui: ”Nu-mi pasă”, în loc să alegi: ”Mă doare”, ”Sunt rănită”. Egoul face pe durul și ridică ziduri în jurul inimii. Ce risipă de energie și timp. Viața nu se trăiește de după ziduri și nici strânsă de cercurile strâmte ale egoului! Nu este o slăbiciune să-ți recunoști durerea, slăbiciunea este negarea ei sau interiorizarea, până la îmbolnăvire. Aceasta este adevărata slăbiciune!

Durerea vine ca o experiență transformațională…

Cei mai mulți dintre noi nu am fost învățați să recunoaștem durerea, să o numim și să trăim cu ea. În cultura în care trăim, vulnerabilitatea de care avem nevoie pentru a ne recunoaște durerea este confundată cu slăbiciunea firii. Și, ce-am obținut prin asta? Am schimbat durerea cu alte emoții. Am învățat în schimb să fim furioși, mânioși, să ne folosim de negare. Iar acum, știi că atunci când îți negi o emoție, ea te stăpânește cu totul. Iar atunci când îți asumi o emoție, ai șansa să o reconstitui și să-ți găsești ieșirea din durere.

Asumarea unei emoții însemană reconstruirea și găsirea soluțiilor de ieșire, pe când negarea ei presupune că suntem stăpâniți de această emoție. În astfel de situații este nevoie și de furie. Negând furia, negăm și dreptul la luptă. Nu mai trebuie să taci, nici să te prefaci și nici să faci ce crezi că ar fi bine pentru cei din jur, mai puțin pentru tine. Nu ești perfect, nimeni nu e. Iar atunci când te doare, țipă, fii furios, cere ajutor și caută ieșirea.

Te poți enerva, poți fi și supărat, în drumul tău conștient de a te elibera de durere. Asta presupune să o înfrunți, nu să o negi sau să te ascunzi de ea.

Curajul poate porni și el din durere, iar pentru a ajunge la el, uneori poți să fi și furios. Durerea se vindecă dacă stai față în față cu ea. Iar pentru asta ai nevoie de curaj! Dacă o negi sau vrei să o ignori, ea se va transforma în mânie, ură sau frică… Amintește-ți asta mereu!

Autor

Anunt Diamant Euroinstal - Calea Aradului

Euroinstal Timisoara - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro