Timisoara

Restaurant Lloyd

Restaurant Lloyd Timisoara

Detalii

Adresa
Timișoara, Piata Victoriei, nr. 2
Telefon
0256294949, 0723369189
Fax
0256203755
Web
www.restaurantlloyd.ro
Categorie
Restaurante pizzerii fast-food
Modificat
acum 11 luni si 22 ore
Vizualizari
3181

Voteaza & Distribuie

Descriere

Restaurant Lloyd Timisoara

In centrul Timisoarei, in Piata Victoriei, se afla cladirea de timisoreni Lloyd. Ea a fost construita din fondurile Societatii Lloyd-Timisoara, infiintata de angrosistii de grane din Banat in 1866. In perioada interbelica in cladire se mai afla si sediul clubului Union.

La parterul cladirii, arhitectii Leopold Baumhorn si Anton Merbl au proiectat spatiul generos al cafenelei Lloyd, in care lambriurile si mobilierul au fost realizate de mesterii timisoreni din familia Lehman. "Grand cafe Lloyd", suna reclama, "ofera un loc de conversatie publicului inteligent", era aprovizionata cu bauturi de import, ofera "inghetata si un bufet de prima forta" dar si "o priveliste pompoasa".

Zilnic la Lloyd publicul putea sa asculte un concert excelent. Lloydul era o cafenea a marilor negustori si oameni de afaceri si fusese inaugurata la 26 iunie 1926. Pe rand, el s-a aflat in arenda unor restauratori priceputi (Ronay Janos, Kemeny Bela, Meyer Sigmund etc.).

Timp de aproape patru decenii, mancarea buna, bauturile fine, cafeaua si muzica excelente i-au purtat renumele si dincolo de hotarele Romaniei.

In 1945, Camera de Comert si Industrie, care o mostenise dupa desfiintarea societatii, a donat-o nou infiintatei Universitati de Vest. In 1948, localul a inceput sa fie administrat de o intreprindere de stat fiind botezat, pe rand, "23 August" si "Bulevard" dar pastrandu-si renumele de cel mai bun local din Timisoara.

Din anul 2000 si-a reluat numele originar, "Lloyd" si in prezent este un restaurant cu 120 de locuri si o terasa cu 80 de locuri, desevit de 10 chelneri, cu o bucatarie excelenta in care specialiatea bucatarului sef este Tournedo Rossinis si File Mignon a la Chef. Restaurant de tinuta, Lloyd tinde sa devina un punct de reper in geografia celor mai renumite localuri europene.

Orar

Luni - Duminica: 10:00 - 22:00

Filtre

Program functionare: Sambata, Duminica
Tip: Restaurante
Zone din Timisoara: Cetate
Specific: International, Romanesc
Servicii oferite: Catering, Locatie evenimente
Facilitati: Muzica live, Sala de botez, Sala de nunta, Terasa
Numar de locuri: intre 100 si 200