Timisoara

Retim

RETIM

Detalii

Adresa
Timisoara, Strada Gheorghe Lazar, nr. 24
Telefon
0256499490, 0374885692
Web
https://retim.ro/
Categorie
Servicii utile
Modificat
acum 3 luni si 3 saptamani
Vizualizari
13449

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Retim Timisoara

SC RETIM Ecologic Service SA este o societate comercială cu capital mixt, 50% dintre acţiuni fiind deţinute de Consiliul Local Timişoara, iar celelalte 50% de către acţionarul german. Societatea are sediul central în Timişoara, str. Oituz nr. 3/A, cod 300086. Salubrizarea în Timişoara este o activitate cu tradiţie. Până în secolul XIX colectarea deşeurilor menajere şi stradale se făcea de către cărăuşi particulari, care circulau pe străzile oraşului de cel puţin două ori pe săptămână.

Colectarea se efectua din bidoane sau găleţi, care erau dotate obligatoriu cu capac şi care erau scoase în stradă şi golite direct în căruţă de către proprietar, la auzul semnalului sonor al cărăuşilor. După încheierea celui de-al doilea război mondial Salubritatea a parcurs o nouă etapă istorică de dezvoltare datorită numeroaselor acţiuni ce vizau restabilirea normală a colectării şi transportului gunoiului menajer şi stradal de pe raza oraşului Timişoara.

În luna februarie 1997, în urma analizei ofertelor primite, s-a semnat protocolul de constituire a societăţii româno-germane RETIM Ecologic Service SA. Societatea are 604 angajaţi şi deserveşte, în toate punctele de lucru, în jur de 550.000 de locuitori.

Orar

Luni - Vineri: 7:00 - 17:00

Filtre

Zone din Timisoara: Tipografilor