Timisoara

RETIM va invata la PLAI cum sa confectionati produse handmade din materiale reciclate

Detalii

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 4 ani si 2 luni
Vizualizari
1455

Voteaza & Distribuie

Descriere

SC RETIM Ecologic Service va fi prezent la PLAI Festival 2014 cu un stand dedicat pe Aleea Culturală începând de sâmbătă, 13 Septembrie. Aici găsiţi ateliere de bijuterii handmade şi decoraţiuni interioare din materiale reciclate, dar şi o tombolă cu premii, toate acestea venind în completarea campaniei LOGIC, ECO-LOGIC ce se derulează în Timişoara de aproape un an. În cadrul campaniei a fost promovată colectarea selectivă prin bannere online în presa locală, un ghid de colectare selectivă, videoclipuri de promovare, dar şi programe dedicate elevilor şi studenţilor din Timişoara.

În ceea ce priveşte prezenţa la Plai, aici se vor desfăşura mai multe activităţi sâmbătă şi duminică. Atelierul de bijuterii handmade este o sursă de inspiraţie pentru cei care doresc să înveţe să facă daruri personalizate, lucrate manual. Cercei, brăţări, inele, broşe sau medalioane din materiale reciclate vor lua forma bijuteriilor confecţionate din capace de sticle, cheiţe de doze, nasturi, ziare sau alte materiale rezultate din colectarea selectivă.

Tot la standul RETIM se va desfăşura un atelier de confecţii decorative, tot din materiale reciclate (doze, sticle, conserve, cofraje de ouă, etc.). Sub îndumarea artiştilor handmade, materialele vor lua forma unor vaze, suporturi de creioane, lămpi, rame de tablouri, puşculiţe şi altele. În acest fel, cei dornici să aducă un aer proaspăt în casele lor, vor putea învăţa cum să facă acest lucru cu un buget redus, protejând natura şi respectând mediul înconjurător.

În ambele zile ale evenimentului va avea loc o tombolă cu premii, cei care răspund la întrebările despre colectarea selectivă putând câştiga tricouri şi şepci inscripţionate. Totodată participanţii la ateliere vor pleca acasă cu obiectele confecţionate la standul RETIM.

Toate acestea stau sub umbrela campaniei LOGIC, ECO-LOGIC care a debutat în toamna anului 2013. Acesta are scopul de a responsabiliza cetăţenii de toate vârstele, axându-se pe colectarea selectivă a deşeurilor.

SC RETIM Ecologic Service este cel mai mare operator de colectare a deşeurilor din judeţ, deservind aproximativ 67% din gospodăriile Timișului, respectiv municipiul Timişoara, oraşul Jimbolia și 19 comune cu satele aparţinătoare. Principalele activităţi pe care le desfăşurăm sunt legate de colectarea deşeurilor menajere şi reciclabile, neutralizarea şi depozitarea deşeurilor, salubrizarea stradală şi servicii de deszăpezire. Din 22 iunie 2013 suntem operator al Deponeului ecologic Ghizela.