Timisoara

Richard W. Oschanitzky - In memoriam

Detalii spectacol

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 2 saptamani si 2 zile
Vizualizari
58

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 5 septembrie 2019 - Vineri 6 septembrie 201919:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare spectacol

Richard Waldemar Oschanitzky (n. 24 februarie 1939, Timișoara - d. 5 aprilie 1979, București) a fost un compozitor, aranjor, pianist și dirijor român, unul dintre cei mai cunoscuți muzicieni de jazz ai României, dar și unul dintre puținii muzicieni din lume care au cultivat în egala măsură genuri diverse, aparent antagoniste; simfonic, vocal-simfonic, cameral, genul așa-zis “ușor”, muzică de film, jazz.
"Nu trebuie să facem nici o diferență între muzica clasică, muzica ușoară, muzica populară sau jazz. Orice muzică poate fi buna, sau proastă - și atât" (Richard Oschanitzky)

Dublul concert pentru pian, saxofon tenor, orchestră simfonică și bigband (1971) - care va putea fi ascultat vineri, 6 septembrie - este una dintre puținele reușite la nivel mondial în genul de fuziune jazz simfonic.
Valoarea creațiilor lui Richard Oschanitzky este una de nivel mondial

Cele două evenimente muzicale programate pe 5 și 6 septembrie la sala Capitol se bucură de participarea a doi invitați remarcabili, muzicienii: Nicolas Simion (saxofon) și Antonis Anissegos (pian), alături de care vor evolua ca soliști Sorin Petrescu (pian), Johnny Bota (bas), Sergiu Cătană (tobe). Orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul va fi dirijată de maeștrii Radu Popa și Mircea Holiartoc.
Fiți alături de noi la aceste spectacole rare, pline de culoare și cu totul semnificative pentru excelența artistică a Timișoarei!

Filtre spectacol

Perioada: Astazi, Maine, Saptamana curenta, Luna curenta