Timisoara

RoBowl 2014 @ Campionatului National de Fotbal American

Detalii

Categorie
Evenimente sportive
Modificat
acum 5 ani si 9 luni
Vizualizari
1347

Voteaza & Distribuie

Descriere

Timişorenii susţin echipa locală în finala RoBowl 2014 duminică, pe stadionul Dan Păltinişanu de la ora 19.00!

Motto: "Talentul determină ceea ce poţi face. Motivaţia determină cât de mult eşti dispus să faci. Atitudinea, în schimb, determină cât de bine poţi să o faci. Louis Leo "Lou" Holtz ( antrenor de fotbal american).

Timişoara 89ers este rezultatul unei simple dorinţe de a pune în practică pasiunea pentru un sport încă relativ nou în România: fotbalul american. Acest sport este prezent în ţara noastră de câţiva ani, primul meci local fiind înregistrat în 2007, iar recunoaşterea jocului ca sport oficial în România făcându-se de abia în noiembrie 2012.

În urma unor încercări concrete de a pune în practică cele văzute pe micile ecrane, pe terenuri de antrenament improvizate, în martie 2010 se pune piatra de temelie a echipei timişorene. Tinerii jucători de fotbal american au vrut să exprime prin numele echipei – 89ers – una dintre valorilelor de preţ, dar şi ale urbei pe care o reprezintă: libertatea câştigată prin luptă.

Misiunea echipei de fotbal American Timişoara 89ers este de a continua traseul ascendent câştigând titluri şi partide de fotbal american atât la nivel naţional, cât şi internaţional, de a promova această disciplină sportivă, de a fi o forţă pozitivă în comunitate.

Dacă în 2013 echipa ajunsă în finala Campionatului Naţional de Fotbal American a devenit vicecampioana RoBowl IV, pentru 2014 speranţele sunt mult mai mari: “Să câştigi nu e ceva ocazional, nu e ceva ce ar trebui să se întâmple din când în când. Nu faci lucrurile aşa cum trebuie din când în când. Să câştigi trebuie să fie un reflex, un obicei. Din păcate şi a pierde este la fel. Nu există loc pentru locul 2.Noi am pierdut anul trecut în finală, am luat locul 2, şi nu vreau să se mai întâmple lucrul acesta” spune Mihai Anghelescu, quarterback al echipei.

Finala Campionatului Naţional de Fotbal American se va desfăşura duminică, 6 iulie 2014, pe stadionul Dan Păltinişanu, începând cu ora 19.00, când Timişoara 89ers va întâlni echipa Bucharest Rebels. Evenimentul construit în jurul partidei va fi unul caritabil, de aceea intrarea se va face în baza unor donaţii, toate fondurile strânse cu această ocazie urmând astfel să se îndrepte către Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Louis Ţurcanu” Timişoara. Seara va fi deschisă de Filarmonica Banatul, iar în pauza meciului se va desfasura un concert surpriză. Atmosfera pe parcursul partidei va fi întreţinută de Matrix Dance Group Timişoara.

Jucătorii Timişoara 89ers cunosc importanţa prezenţei publicului alături de ei în partidele importante şi se bazează pe susţinerea timişorenilor, mândri fiind de a reprezenta oraşul de pe Bega: “Suntem de la început împreună, am trecut prin tot felul de greutăţi, prin lipsuri, prin neajunsuri şi am ajuns unde suntem acum. Practicăm acest sport pentru spiritul pe care îl reprezintă, pentru mentalitatea de învingător şi pentru apartenenţa la un grup. Cea mai bună metodă de a prezice viitorul este de a ţi-l crea singur. Asta este ceea ce facem noi. Suntem temerari, deschizători de drumuri într-un sport nou”, a declarat Paul Ruja, offensive tackle pentru 89ers, iar Zoltan Bogre, running back, a completat: “În fiecare secundă se poate întâmpla ceva extraordinar pe teren. Acest sport îţi oferă echilibru în viaţă, adrenalină, strategie, puterea de a învinge, mândria de a reprezenta un oraş important cum este Timişoara”.

Despre fotbalul american

Primele origini ale jocului de fotbal american se găsesc în Europa, chiar înainte de colonizarea Americii de Nord. În secolul XVII acest sport se juca în Jameston, Virgina, iar în secolul al XIX-lea a fost introdus şi în unele colegii importante din S.U.A. (Harvard, Princeton, Yale), fiecare adoptând un set propriu de reguli, însă datorită naturii violente a jocului, a fost interzis începând cu 1860. Prima ligă profesionistă de fotbal american a fost înfiinţată deabia în anul 1920, când a apărut American Professional Football Association. Peste doar doi ani, liga lua numele de National Football League (NFL), nume pe care îl păstrează şi azi. În scurt timp, fotbalul American urma să devină un fenomen de amploare. În 1960 s-a format o ligă rivală, sub denumirea de American Football League (AFL).Odată cu creşterea popularităţii acestei ligi, s-a decis fuzionarea NFL şi AFL într-o singură ligă, cu o nouă organizare. Această fuziune a dat nastere celui mai important meci anual – Super Bowl-ul – care în fiecare an bate recorduri de audienţă. În pauza meciului Super Bowl 30 de secunde de publicitate costă circa 4 milioane de dolari, spoturile fiind văzute de peste 100 milioane de telespectatori.