Timisoara

"Romeo si Julieta" la Festivalul International de Teatru "Butrinti 2000", Albania

Detalii articol

Categorie
Articole arta / cultura
Modificat
acum 6 ani si 7 luni
Vizualizari
874

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Teatrul National de Opereta va participa in perioada 18-22 iulie 2010 la Festivalul International de Teatru „Butrinti 2000", Albania cu o adaptare a spectacolului „Romeo si Julieta", care va avea loc pe 20 iulie 2010 pe scena Teatrului Antic din Butrint.

Evenimentul constituie o premiera din mai multe puncte de vedere, in primul rand pentru ca este pentru prima data cand spectacolul realizat in coproductie cu Teatrul de Opereta si Musical din Budapesta participa la un festival international in afara tarii si tot prima data cand „Romeo si Julieta" este adaptat pentru a fi jucat intr-un alt spatiu decat pe scena Teatrului National de Opereta, montarea constituind o provocare pentru intreaga echipa.

Festivalul International de Teatru „Butrinti 2000", aflat anul acesta la cea de-a 11-a editie, este un eveniment anual desfasurat in Albania, in mai multe locatii din cadrul sitului arheologic Butrint, o asezare veche de 3000 de ani, care dateaza din vremea Greciei Antice. Complexul arheologic de la Butrint se afla pe lista monumentelor protejate UNESCO si este situat aproape de granita de sud a Albaniei, la 10 km de Corfu.

Una dintre locatiile cele mai importante de desfasurare a festivalului este Teatrul Antic din Butrint, construit in secolul III i.Hr., cu o capacitate de 700 de locuri. Festivalul a fost creat la initiativa Centrului National de Teatru Mediteranean cu scopul de a pune in valoare mostenirea istorica a vechiului oras Butrinti dupa mai bine de 2500 de ani. De-a lungul timpului, festivalul a gazduit productii din peste 20 de tari si a adunat pana acum aproape 2000 de participanti si 40 000 de spectatori din Albania si din strainatate.