Timisoara

Rosencrantz si Guildenstern sunt morti - din nou cel mai bun spectacol

Detalii articol

Categorie
Articole arta / cultura
Modificat
acum 6 ani si 1 luna
Vizualizari
1237

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Ieri a luat sfarsit cea de-a V-a editie a Festivalului Interetnic de Teatru, care s-a desfasurat intre 8-15 noiembrie la Arad. Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely" din Timisoara a participat la eveniment cu spectacolul Rosencrantz si Guildenstern sunt morti de Tom Stoppard, productie laureata cu premiul UNITER pentru Cel mai bun spectacol al anului 2009.

In cadrul festivalului de la Arad, productia a fost nominalizata la cinci dintre cele sapte categorii principale: cel mai bun spectacol, cea mai buna regie (Victor Ioan Frunza), cea mai buna scenografie (Adriana Grand), cel mai bun rol principal masculin (Balázs Attila, Katona László) si cel mai bun rol secundar masculin (Páll Gecse Ákos).

Juriul de prestigiu, compus din Jászay Tamás, Zsehránszky István, Radu Macrinici, Szebeni Zsuzsa si Notáros Lajos, a decis acordarea premiului pentru Cel mai bun spectacol productiei montata de Victor Ioan Frunza. Katona László a fost distins cu premiul Cel mai bun rol principal masculin acordat pentru interpretarea lui Rosencrantz in acelasi spectacol.

Publicul timisoarean va avea ocazia de a vedea spectacolul Rosencrantz si Guildenstern sunt morti in data de 23 noiembrie la ora 18 in Sala Mare a Teatrului.

Biletele se pot procura de la Casa de bilete a Teatrului, la pretul maximal de 16 lei, si 8 lei cu reducere. Orarul Casei de bilete: zilnic intre orele 10-13, iar in zilele de miercuri si vineri si intre orele 17-19, sau cu o ora inaintea spectacolului. Adresa: str. Alba Iulia nr. 2, telefon: 0356-450.606, e-mail: ticket@tm-t.ro.