Timisoara

Rotaract European Meeting Timisoara 2013 (REM)

Rotaract European Meeting Timisoara 2013 (REM)

Detalii

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 6 ani si 1 saptamana
Vizualizari
915

Voteaza & Distribuie

Descriere

Rotaract European Meeting Timişoara 2013 (REM)
Întâlnirea Europeană Rotaract - Timişoara 2013

În perioada 17-20 ianuarie 2013 va avea loc la Timişoara Întâlnirea Europeană Rotaract 2013. Cu această ocazie 350 de membri Rotaract şi Rotary din toate ţările europene şi nu numai vor vizita oraşul de pe Bega.
Rotaract European Meeting este una din cele 3 întâlniri anuale importante pentru rotaractienii din Batrânul Continent. În cele 4 zile ale acestui eveniment vor avea loc şedinţe ale reprezentanţilor Rotaract, dar şi vizite organizate în minunatul nostru oraş.
REM-ul va da ocazia sutelor de străini din cluburile Rotaract participante să cunoască frumuseţile patrimoniului arhitectural şi artistic din Timişoara, vasta istorie a Banatului, cât şi numeroasele tradiţii locale. Toate acestea vor fi posibile datorită pregătirii timp de aproximativ 12 luni, de către rotaractienii timişoreni, a unui amplu program care va include: vizită la Muzeul Satului, turul oraşului, vizită la Muzeul de Artă din Timişoara, vizită la galeria artistului bănăţean Peter Jecza, vizită la Muzeul Revoluţiei. Primirea invitaţilor se va face în cadrul unui concert excepţional organizat de Filarmonica „Banatul” - „Cele patru anotimpuri...” de Vivaldi şi Piazzolla. Programul se va continua cu o cină tradiţională, unde va avea loc şi un workshop de dansuri româneşti. Se va organiza un târg de tradiţii. Ca proiect social, vor fi sprijinite Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara şi ONG-ul „Salvaţi copiii!”. Una dintre cele mai frumoase părţi ale programului este reprezentată de seara de gală care se va ţine întru-un cadru festiv în sala de spectacole a Operei Naţionale Române din Timişoara.
Cluburile Rotaract din Timişoara doresc, prin organizarea acestei întâlniri europene, să promoveze patrimoniul şi valorile istorice, artistice şi morale din oraşul de pe Bega şi din Banat. Prin prezenţa a 350 de europeni cu bune conexiuni în comunitatea lor se va putea face o promovare excelentă a Timişoarei. Putem spune chiar că acest eveniment va fi unul dintre primii paşi de pregătire a comunităţii din Timişoara în vederea primirii titlului de Capitală Culturală Europeană 2021.
Clubul Rotaract Timişoara, Clubul Rotaract Timişoara Cetate şi Clubul Rotaract Timişoara Ripensis au pregătit cu entuziasm primul REM din 2013, pentru a face vizita celor 350 de participanţi una deosebită, spectaculoasă şi elegantă. Într-un cuvânt, impecabilă.

Pentru mai multe informaţii despre acest eveniment puteţi accesa pagina de web (rem.rotaract.ro) sau pagina de Facebook (http://www.facebook.com/rem2013).

Clubul Rotaract Timişoara
Clubul Rotaract Timişoara Cetate
Clubul Rotaract Timişoara Ripensis