Timisoara

S-a incheiat a treia editie a Scolii de vara de la Garana

Detalii

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 4 ani si 1 luna
Vizualizari
495

Voteaza & Distribuie

Descriere

S-a încheiat a treia ediție a Școlii de vară de la Gărâna

Școala de vară de la Gărâna, organizată de Teatrul German de Stat Timișoara (TGST) s-a încheiat duminică, 7 septembrie 2014.

Ediția de anul acesta a Școlii de vară a reunit actori ai TGST și studenți ai secției germane de la actorie de la Universitatea de Vest din Timișoara. Timp de două săptămâni, aceștia au luat parte la o serie de ateliere constând în trei tipuri de activități: mișcare și dans contemporan, commedia dell’arte și studiu de rol, bazat pe dramaturgia lui A.P.Cehov și pe„Dialogurile” lui Platon.

Atelierele au fost coordonate de actorul Miklós Bács, conf. univ. dr. la Facultatea de Teatru și Televiziune din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și de actorii Andrea Gavriliu și Ștefan Lupu, dinBucurești.

Despre ediția 2014 a Școlii de vară, coordonatorul Miklós Bács a declarat: „A fost o surpriză foarte-foarte plăcută, trebuie să recunosc, o trupă tânără care îmbină actorii cu studenții, asigurând o trecere de la o generație la alta foarte organică, lucru care este foarte important într-o strategie de construire a unei trupe noi. Desigur, a fost vorba de un laborator, lucru de care cred că actorii au foarte mare nevoie, laboratorul fiind axat pe proces și nu pe un rezultat. Sper să le fie de folos aceste două săptămâni.”

Totodată, Isolde Cobeț, actriță TGST și participantă la cele două săptămâni de antrenament, a afirmat: „A fost frumos, s-a lucrat la toate cele trei compartimente foarte gradat, cu oameni care au metode stabilite, care își cunosc obiectul workshop-urilor, dar am lucrat mai ales cu trei oameni care iubesc teatrul, care au înțeles că teatrul nu e doar o meserie, ci că este, dacă nu prima, cel puțin a doua iubire în viață.”

Proiectul a fost organizat în parteneriat cu Departamentul pentru Relații Interetnice din cadrul Secretariatului General al Guvernului, precum și cu sprijinul Municipiului Timișoara, al Referentului Cultural pentru Europa de Sud-Est din cadrul Muzeului Central al Șvabilor Dunăreni din Ulm și al Comunei Brebu Nou.