Timisoara

Fiecare isi gaseste linistea in tara lui

Fiecare isi gaseste linistea in tara lui

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
Perspektive Vision
Vizualizari
248

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Radacinile omului il intorc mereu in locul in care a copilarit sau acasa, acolo unde lucreaza si locuieste. Uneori el este nevoit sa nu tina cont de chemarea radacinilor si rataceste prin lume. Nu se iau in calcul calatoriile in strainatate pentru petrecerea unor concedii de vis si pentru contactul cu alte civilizatii, ci migratia pentru 4-5 ani in cautarea unui loc de munca mai bine platit.

Printre straini este greu, dar a devenit o obisnuinta ca romanii sa mearga in Franta, in Germania, in Spania sau Italia sa lucreze in euro, iar in Romania sa vina muncitori din tarile mai sarace din Asia. In trecut, cand un copil pleca peste mari si tari, cei apropiati plangeau mult si se comportau de parca nu s-ar fi mai vazut niciodata. Acum aceste plecari au devenit o obisnuinta, dar oamenii hipersensibili tot plang la aeroport cand isi dau mana sau se imbratiseaza.

E trist cand dupa ce au stat la aceeasi masa de sarbatori si a fost ca in copilarie, ca in vremurile bune cand nimeni nu pleca sau pleca pentru o ora cel mult doua de acasa, sa se produca iar despartirea!

Dar de ce oare plang unii oameni la despartire? In special, raman plangand la porti bunicii si parintii batrani. Ei se gandesc ca poate la urmatoarea vizita nu vor mai fi in viata si aceasta poate fi ultima intalnire. Dar viata si moartea sunt puse pe sotii de multe ori. De pilda, bunicul care a adunat zeci de ani, afla ca i-a murit nepotul sau copilul aflat in floarea varstei peste mari si tari.

Niciun strain nu merita sa fie ingropat departe de casa lui si departe de cei care vor veni sa ii ingrijeasca mormantul, tocmai de aceea exista servicii de repatriere decedati Romania.

Drumul lung si greu trebuie sa fie facut in memoria defunctului si pentru linistea apartinatorilor. Exista o firma, o echipa minunata care munceste din toate puterile si cu toata priceperea ca romanii sa fie adusi acasa, iar familiile din Romania sunt recunoscatoare pentru acest lucru.

Un transport funerar international nu se face oricum, ci se impune respectarea unor norme. De pilda, nu se poate aduce in orice sicriu si in orice masina un decedat de la mii de kilometri, tranzitand mai multe granite. Repatrierea are loc cu masini funerare special autorizate, conduse de soferi special instruiti, uneori pleaca doi soferi la drum si conduc pe rand ca repatrierea sa decurga conform planificarii.

Decedatul nu se lasa la vedere pentru a i se proteja intimitatea si pentru a rezista unei calatorii asa de lungi, dar si pentru a proteja pe cei care vin in contact cu el la priveghi. Echipa care colaboreaza la organizarea unei repatrieri cunoaste prevederile legale referitoare la repatrierea internationala si imparte judicios sarcinile, fiindca sunt multe de facut.

Practic, repatrierea cuprinde trei etape greu de parcurs:

1. Pregatirea trupului lipsit de viata.
2. Completarea dosarului de repatriere cu toate actele necesare.
3. Trasportul funerar international.

In prima etapa, trupul lipsit de viata este preluat din locul in care a survenit decesul si pregatit atent pentru repatriere. Dupa toaletarea atenta se realizeaza imbalsamarea si infrumusetarea chipului, daca apartinatorii solicita acest lucru. Urmeaza asezarea in cele doua sicrie obligatorii in cazul repatrierii.

Setul de sicrie utilizat in repatriere este alcatuit din: sicriu din zinc si sicriu din lemn masiv. Dupa ce in sicriu se asaza placuta de identificare, capacul sicriului din lemn este sigilat. Cele doua sicrie sunt grele, iar la greutatea lor se adauga si greutatea trupului lipsit de viata. Se intelege ca manipularea decedatului si a setului de sicrie este dificila.

Sarcina echipei care se ocupa de pregatirea decedatului nu este usoara, dar nici cea a celui desemnat sa mearga la institutiile din tara in care a avut loc decesul pentru completarea dosarului de repatriere. Insarcinatul cu intocmirea dosarului trebuie sa vorbeasca fluent limba statului respectiv, iar la nevoie sa traduca anumite acte ale defunctului.

In Germania, vizitele la institutii sunt programate cu mult timp inainte. Nici transportul funerar nu este usor. El se desfasoara pe furtuna, cand ninge abundent sau cand totul in jur pare un cuptor incins din cauza soarelui care arde cu putere. Soferii stiu ca nu au voie sa schimbe traseul prevazut in pasaportul funerar.

Exista si o persoana de contact care tine legatura tot timpul cu familia despre modul in care decurg pregatirile defucntului si se desfasoara calatoria catre tara. Firma de pompe funebre prezentata mai sus este capabila sa rezolve si urgente. In maximul 72 de ore sunt rezolvate si solicitarile privind rezolvarea unor probleme foarte delicate.

Preturile sunt stabilite in mod onest, fiind raportate la calitatea si complexitatea serviciilor. Orice vizitator al site-ului gaseste:

1. Date de contact si informatii despre activitatea firmei si calitatea serviciilor pe care le ofera.
2. Informatii utile privind repatrierile. Este bine ca apartinatorii sa fie informati si sa nu fie socati cand la capela primesc sicriul sigilat.
3. Pozele din galerie facute din timpul diferitelor repatrieri ca apartinatorii sa fie linistiti ca totul va decurge perfect.

Ultima intalnire va avea loc gratie acestor oameni inimosi care lucreaza cu toata inima pentru rezolvarea fiecarei repatrieri. E trist ca un roman sa fie lasat intr-un cimitir strain sau urna sa cu cenusa depusa intr-o casuta pe care nu o viziteaza nimeni! Romanii au caldura lor, obiceiurile lor si datoriile lor morale la indeplinirea carora tin enorm. Abandonul cuiva drag, lipsit de aparare departe ar genera un sentiment apasator de vinovatie care s-ar manifesta pana la moartea apartinatorului.

Gratuit O nouă aplicație ortodoxă gratuită: Lumea ortodoxiei

Aplicația conține: calendar ortodox 2019-2030, biserici / mănăstiri din România, biblia ortodoxă, bibliotecă ortodoxă (acatiste, tropare, viețile sfinților, proloage, predici, tâlcuiri, filocalia etc.)