Timisoara

Sa o conducem pe ultimul drum pe artista plastica Adriana Oancea Suteu

Paisie Lugojanul, „povestit” la DNA de fostii angajati ai centrelor educationale

Detalii

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 4 ani si 7 luni
Vizualizari
937

Voteaza & Distribuie

Descriere

ADRIANA OANCEA ŞUTEU
(1942-2015)

În data de 11 februarie 2015 a trecut la cele veşnice cunoscuta artistă plastică, Adriana Oancea Şuteu, una dintre personalităţile marcante ale vieţii artistice timişorene şi româneşti.
S-a născut în oraşul Timişoara în data de 4 martie 1942. A absolvit Institutul de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj. În anul 1966 şi-a început cariera de profesor la Liceul de Arte Plastice din Timişoara, unde a funcţionat până în 2000, şi unde pentru o periodă a îndeplinit şi funcţia de directoare a instituţiei.
Între anii 1997-2000 a predat şi la Şcoala de arte First din Timişoara, iar din anul 1998 a fost profesor coordonator la Atelierul Arte al Fundaţiei Rudolf Walter. În anii din urmă a sprijinit în calitate de profesor coordonator activitatea Grupului de Suport-Onco-Help din Timişoara.
Începând din 1994 a fost membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România. A făcut parte din Grupul NeuropA cu care a realizat pictură murală în cadrul Proiectului Mural-Global, precum şi expoziţii în ţară şi străinătate.
Desfăşurând o activitate susţinută, temeinică, bogată şi variată s-a numărat printre cei mai sârguincioşi şi prolifici creatori de frumos din capitala Banatului. A practicat mai multe genuri ale artelor majore şi decorative – pictură, grafică, tapiserie, artă monumentală etc. – a încercat mai multe tehnici şi modelităţi de exprimare, până şi-a elaborat stilul ei personal, caracterizată printr-o rigoare estetică şi o sensibilitate pronunţată.
Pe parcursul carierei sale artistice a deschis expoziţii personale la Timişoara, în ţară şi peste hotare, şi a fost prezentă la nenumărate expoziţii judeţene, naţionale şi internaţionale, precum şi la multe tabere de creaţie.

Înmormântarea va avea loc sâmbăta, 14 februarie 2015, ora 14 în Cimitirul de pe str. Rusu Şirianu.

Condoleanţe familiei îndoliate!
Dumnezeu s-o odihnească în pace!
UAPT