Timisoara

Sanatatea dintilor in perioada sarcinii

Sanatatea dintilor in perioada sarcinii

Detalii

Web
http://stomatologietimisoara.blogspot.ro/
Categorie
Tratamente / Operatii
Modificat
acum 5 ani si 3 luni
Apartine de
Miclau Lucica - doctor
Vizualizari
743

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Sanatatea dintilor in perioada sarcinii

Multe femei insarcinate isi pun aceasta intrebare: "Trebuie sa ma mai duc la dentist in perioada celor 9 luni de sarcina?". Raspunsul este foarte precis: Da.

Datorita modificarilor hormonale din aceasta perioada, dintii si gingiile dumneavoastra necesita o atentie suplimentara.
Sarcina, prin cresterea nivelului de estrogen si progesteron, favorizeaza inmultirea unor bacterii si aparitia gingivitei. Gingiile isi modifica culoarea devenind violacee, sangereaza frecvent si cresc in volum.

Graficul de manifestare al acestor semne il urmeaza pe cel al nivelului de hormoni si atinge un punct maxim in luna a VIII-a, urmand sa scada in luna a IX-a. Se estimeaza ca 30-50% dintre femeile insarcinate prezinta probleme gingivale, dar acestea nu se datoreaza sarcinii in sine, ci unei placi bacteriene preexistente.

Multe femei stiu ca o cale de transmitere a infectiilor este cea genitala, dar putine cunosc faptul ca, bacteriile cantonate la nivelul gingiilor pot patrunde in circulatia generala rezultand infectii severe. De aceea este foarte important sa se mentina o igiena bucala maxima si consultatii regulate la medicul dentist pentru igienizari profesionale.
Programati-va chiar azi l un consult stomatologic!

Filtre

Tip: Tratamente