Timisoara

Saptamana Nationala a Voluntariatului marcata la Timisoara de Fundatia Pentru Voi

Saptamana Nationala a Voluntariatului marcata la Timisoara de Fundatia Pentru Voi

Detalii

Categorie
Evenimente sociale
Modificat
acum 2 ani si 5 luni
Vizualizari
1014

Voteaza & Distribuie

Descriere

Săptămâna Naţională a Voluntariatului la Fundaţia „Pentru Voi”

Săptămâna Naţională a Voluntariatului (09-15 mai), un eveniment naţional anual menit să mobilizeze cât mai multe organizaţii şi voluntarii pe care acestea îi implică, pentru a sărbători împreună voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunităţii pentru acesta şi pentru a recunoaste public activitatea voluntarilor, se află la a XV-a ediţie.
De-a lungul timpului timpului, la reuşitele Fundaţiei “Pentru Voi”, au fost alături persoane cu suflet care cred în misiunea acesteia şi care au devenit voluntari de nădejde ai săi. Datorită acestor oameni, paleta de activităţi a fundaţiei este una diversificată şi structurată în aşa fel încât nevoile şi preferinţele persoanelor cu dizabilităţi să fie îndeplinite şi respectate.
Persoanele creative, cu iniţiativă şi cu timp pentru cei din jurul lor, care cred în valorile unei comunităţi incluzive, au posibilitatea să desfăşoare activităţi deosebite alături de Fundaţia “Pentru Voi”. Ele se pot implica în unul din cele mai vechi programe de voluntariat ale fundaţiei şi anume “Un prieten Pentru Tine!”. Acest program oferă posibilitatea unui voluntariat permanent cu o persoană cu dizabilităţi, prin care voluntarul şi beneficiarul se întâlnesc regulat cel puţin 4 ore pe lună şi desfăşoară diverse activităţi în comunitate precum vizionarea unui film la cinema, ieşiri la teatru, la evenimente sportive sau diferite plimbări. Prin menţinerea unei legături constante cu o persoană din exterior, beneficiarul nu doar câştigă un prieten, ci totodată îşi îmbunătăţeşte abilităţile sociale şi stima de sine, determinând o mai bună integrare a acestuia în societate.
Pentru îmbunătăţirea şi îmbogăţirea abilităţilor profesionale şi personale, Fundaţia “Pentru Voi” susţine voluntarii săi prin oferirea şansei de a lucra în domeniul serviciilor sociale, aceştia putând participa la activităţi diverse şi anume:
- lucrul cu beneficiarii în ateliere de: comunicare, terapie prin muzică, jocuri de rol, autonomie socială şi personală;
- organizare de evenimente: Ziua mondială a sindromului Down, Ziua Universală a Conştientizării Autismului, Săptămâna Naţională a Voluntariatului, Mini Maratonul “Pentru Voi”;
- activităţi de strângere de fonduri;
- promovare online;
- conceperea diferitelor materiale promoţionale;
- traduceri;
Totodată, cei care nu reuşesc să participle la activităţile propuse de Fundaţia “Pentru Voi” dar doresc să susţină cei 200 de beneficiari ai acesteia, pot să o facă cumpărând produse şi servicii de la Unitatea Protejată a fundaţiei, unde 40 de adulţi cu dizabilităţi intelectuale sunt angajate în muncă.
“Săptămâna Naţională a Voluntariatului este un prilej să mulţumim tuturor voluntarilor noştri, o oportunitate pentru cei care vor, dar nu stiu cum sa se implice, sa testeze voluntariatul, o demonstraţie si o sursă de inspiraţie privind puterea noastra, a tuturor, de a colabora pentru o schimbare pozitiva in comunitate”, a declarat Laila Onu, Director General al Fundaţiei ”Pentru Voi”.
Pentru detalii legate de programele şi activităţile Fundaţiei “Pentru voi” şi pentru înscrieri vă invităm să ne contactaţi la 0356 456 071, voluntar@pentruvoi.ro, facebook.com/FoundationPentruVoi.