Timisoara

Sarbatoarea Muzicii (Fete de la musique)

Detalii

Social links
Categorie
Petreceri/Concerte
Modificat
acum 3 luni si 1 saptamana
Apartine de
Institutul Francez (Centrul Cultural Francez)
Vizualizari
1950

Voteaza & Distribuie

Descriere

Solstițiul de vară aduce o nouă ediție a Sărbătorii muzicii – Fête de la musique la Timișoara organizată de INSTITUTUL FRANCEZ.
Cea mai lungă zi din an înseamnă muzică gratuită peste tot și în orice moment al zilei. Amatorii și profesioniștii se întâlnesc în locuri obișnuite sau mai puțin convenționale pentru a comunica în limbajul sunetelor. De la muzică clasică la punk, house, jazz sau electro, totul se îmbină de minune la Fête de la musique!

Ritmul sărbătorii este dat de inimile care vibrează la unison, creând un moment de bucurie colectivă pe întreg mapamondul. Inițiativa de acum 36 de ani a Ministerului Culturii din Franța a găsit petit à petit ecou la nivel internațional. Fête de la musique se sărbătorește în prezent în mai mult de 100 de țări și în peste 800 de orașe, Timișoara fiind singurul oraș din România care figurează pe harta oficială a manifestării:

În orașul de pe Bega, sărbătoarea va începe cu un concert extraordinar al Filarmonicii Banatul în Grădina Capitol, urmat de trei concerte în aer liber: francezii de la Daprinski și Il Est Vilaine, împreună cu timișorenii de la Brum, deschid evenimentul în seara de 21 iunie la D’Arc pe mal. Iar cum la noi sărbătorile țin trei zile și trei nopți, ca în povești, vom continua cu încă două seri de muzică bună ce reunesc artiști alternativi din România și din Franța, pe scenele de la Manufactura și de la Aethernativ.
Cele trei seri sunt întrupate de trei Sânziene, înveșmântate nu în ii, ci mai degrabă în constume pop, electro și techno, în funcție de tematica fiecărui concert. Vă invităm, așadar, să vă lăsați învăluiți de fuziunea ritmurilor și de magia serilor de vară alături de noi și de invitații noștri!

PROGRAM

Miercuri, 21 iunie – Grădina Capitol (Bd. C.D. Loga, nr. 2)

19.00 Concert Orchestra Filarmonicii de Stat Banatul / muzică clasică------ Dirijor: DORIN FRANDEȘ
G. BIZET Suita Arleziana nr. 1G. BIZET Suita Arleziana nr. 2M. RAVEL Bolero

Miercuri, 21 iunie – D’Arc pe mal (pe malul Begăi, lângă Podul Traian)

20.00 DAPRINSKI (FR) / pop21.30 BRUM (RO) / electro23.00 IL EST VILAINE (FR) / electro-pop

Joi, 22 iunie – Manufactura (Splaiul Tudor Vladimirescu, nr. 9)
20.00 GRAVE FOR SALE (RO) / surf music21.00 SINGE CHROMÉS (FR) /chanson / électro / pop rock


Vineri, 23 iunie – Aethernativ (14, rue Mărășești)

21.00 RAPALA (RO) / soul, funk, disco, afro, jazz, latin, world music23.00 Il EST VILAINE (FR) DJ Set / electro-pop01.00 ARMIES (RO) / DJ

INTRAREA LIBERĂ !

Parteneri: Filarmonica Banatul, D’Arc, Manufactura, Aethernativ, Primăria și Consiliul local al municipiului Timișoara, Primăria orașului Mulhouse, (Franța), Asociația Pentru Educație, Cultură și Antreprenoriat (APECA), Sound Creation, Made in TM.
Parteneri media: Radio România Internațional, Radio France International, Radio Kiss fm, timisoreni.ro, Timisoara Azi, Alt Radio, Tvr Timisoara, Urby.
Sponsori: MGI Coutier, Carpat Sticks, Elba, Helpline.


Sursa informatii: www.facebook.com