Timisoara

Scoala de vara a Tineretului Conservator Timis s-a incheiat

Scoala de vara a Tineretului Conservator Timis s-a incheiat

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 7 ani si 2 luni
Vizualizari
1096

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Pentru a o putea pune în practică intr-un mod cât mai constructiv şi în concordanţă cu propriile convingeri şi capacităţi, nu e de ajuns să cunoaştem teoria doar prin intermediul cursurilor, cărţilor sau oricăror alte materiale descoperite pe internet. Potrivit acestei gândiri, Tineretul Conservator Timiş a organizat, în cadrul Şcolii de vară de la Buziaş, o dezbatere care să motiveze şi să încurajeze tinerii, prin experienţele de viaţă ale unor persoane cu cariere de succes. Atunci când asculţi o poveste de viaţă, ai cea mai mare şansă să alegi direcţia corectă şi paşii mici, dar siguri care să îţi aducă împlinirea obiectivelor.
Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, doamna Maria Grapini, Preşedintele Autorităţii Naţionale de Turism, Răzvan Filipescu, întreprinzătorul Mircea Preunca şi Specialistul în Comunicare, Ramona Băluţescu au fost oaspeţii de seamă ai dezbaterii „Tineri cu perspective”, unde principalele teme de discuţie au făcut referire la implicarea tinerilor în administraţia locală şi centrală, rolul Timişului în viitoarea Regiune de Vest, planul de dezvoltare al unei organizaţii de tineret şi drepturile şi obligaţiile tinerilor. Printre invitaţi s-au numărat şi reprezentanţi ai Organizaţiei Naţionale a Tineretului Conservator precum Vlad Tone, Preşedinte Executiv TC şi Codruţ Matei, Secretar General TC.
Tematica abordată a fost diversă, într-un mediu nonformal, s-au pus întrebări ce au stârnit diverse reacţii, activităţile continuând până târziu în noapte. O parte importantă a dezbaterilor a fost ocupată de educaţie şi modul în care aceasta poate schimba faţa României, Şcoala vieţii, modalitatea accesării de fonduri europene şi nu în ultimul rând, s-au dat exemple de bune practici pentru cei prezenţi aici.
Preşedintele Tineretului Conservator Timiş, Cosmin Mirişan, a subliniat că aceste concluzii la care s-a ajuns au mulţumit, se pare, toţi participanţii (beneficiarii direcţi ai acestei întâlniri) : “Echipa reprezintă bunul suprem al tinerilor din ziua de astăzi, ea este o forţă ce trebuie păstrată şi valorificată. Un avantaj enorm al muncii în echipă rămâne descoperirea propriei contribuţii, împletirea utilului cu plăcutul”. Vlad Tone, consilierul din partea Ministerului Tineretului şi Sportului, a ţinut să creioneze priorităţi ale Ministerului şi modul în care nevoia vorbeşte de fapt de societatea zilelor noastre.
Secretarul General al Tineretului Conservator Timiş, Anca Mocanu, a încercat să evidenţieze importanţa relaţionării între generaţii: „suntem organizaţia de tineret din judeţul Timiş din cadrul Partidului Conservator. Considerăm că este imperios de a lua în considerare experienţa seniorilor, în jurul cărora noi, Tineretul Conservator Timiş, am format această echipă. Doamna Maria Grapinieste întotdeauna alături de noi, ne sprijină şi ne sfătuieşte astfel încât să avem un demers constructiv, pozitiv şi ghidat după principii.
In aceste zilele petrecute la Buzias, in care ''tinerii cu perspective'' au avut ceva de spus, întreaga echipă a acumulat noi cunoştinţe şi au învăţat noi paşi ai ''reţetelor de succes'' în carieră şi în viaţa personală. „Implicarea” este cuvântul pe care mereu trebuie sa îl avem la noi, nu este suficient să dorim o schimbare, trebuie sa ne şi implicăm pentru a o face. Doresc să mulţumesc cu această ocazie tuturor participanţilor, colegilor care ne-au fost alături şi ne-au susţinut la realizarea acestui proiect şi, nu în ultimul rând, invitaţilor de seamă care ne-au onorat cu prezenţa, în mod special dnei Ministru Maria Grapini, care este mereu alături de noi, sustinând proiectele pe care le avem. (Oana Dragotă, Preşedinte TC Timişoara)
La finalul dezbaterii, cei mai activi tineri au fost premiaţi cu cărţi, ca un îndemn clar la cultură şi antreprenoriat, doamna Ministru Maria Grapini insistând de mai multe ori asupra modului în care un tânăr, prin forţe proprii, poate ajunge departe, doar înconjurat de educaţie şi corectitudine.
Voia bună, zâmbetele, interacţiunea din sală au făcut ca această întâlnire să fie dominată de un real spirit de echipă, s-a dovedit încă o dată că unde se vrea, se şi poate, iar majoritatea participanţilor au manifestat încă de acum intenţia de a participa la o Şcoală de iarnă a TIneretului Conservator Timiş.