Timisoara

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro

Ce trebuie să faci în caz de incendiu: 12 reguli

Ce trebuie să faci în caz de incendiu: 12 reguli

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 3 ani si 10 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
2097

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

În ciuda tuturor utilizărilor sale bune, focul poate fi foarte periculos. Însăși natura sa este de a distruge. Focul într-un șemineu îți poate încălzi casa. Focul pe pereții casei tale o poate distruge. Puterea focului trebuie să fie exploatată și să nu i se permită să facă ravagii în lumea înconjurătoare.

Știi ce să faci în caz de incendiu?

Modul de acțiune în caz de incendiu depinde și de situație. Siguranța la incendiu este foarte importantă și este esențial ca toată lumea să cunoască un set de 12 reguli de bază despre ce trebuie să facă dacă observă un incendiu.

1. În timpul unei urgențe de incendiu, contează câteva secunde. Dacă toată lumea din locația ta știe măsurile adecvate de luat în caz de incendiu, multe vieți pot fi salvate. Cu însemnele pentru ”în caz de incendiu”, poți garanta că toți ocupanții clădirii știu ce să facă. Aceste semne de instrucțiuni de incendiu explică în mod clar procedurile corespunzătoare de incendiu, astfel încât toată lumea să știe ce să facă în caz de incendiu.

Fie că ești la birou, la școală sau acasă, este important să cunoști preventiv cum să ieși dintr-o clădire în cazul în care arde. Ieșirea rapidă și în siguranță este prioritatea ta. Așadar, află întotdeauna dinainte unde este cea mai apropiată ieșire de urgență, precum și unde se află stingătoarele în incinta în care stai.

2. În cazul izbucnirii unui incendiu, sună imediat la 112. Cu cât apelezi mai repede, cu atât va fi mai scurt timpul de răspuns. Există însă situații mai urgente, când însăși viața personală este într-un pericol iminent și trebuie să iei alte decizii urgente pentru a te proteja. În acest caz apelul la 112 este o urgență secundară. Nu te poți opri să suni 112. Tu sau altcineva puteți efectua acest apel odată ce vă aflați în siguranță afară și departe de pericol.

3. Dacă există posibilitatea, mergi imediat cel mai apropiat punct de tragere a alarmelor de incendiu, sau strigă "Foc!" de mai multe ori și ieși afară imediat.

4. Toate focurile încep mici - acționarea rapidă face o mare diferență. Stinge focul dacă crezi că poți face acest lucru, dar amintește-ți de propria siguranță - nu te expune la riscuri inutile!

5. Când evacuezi clădirea, asigură-te că vei controla și simți ușile pentru căldură înainte de a le deschide, pentru a te asigura că nu există pericol de incendiu pe cealaltă parte. În cazul în care ușa (sau mânerul ușii) este cald la atingere, ar putea apărea foc pe partea cealaltă, așa că nu trece prin ea. Nu deschide niciodată ușile călduroase la atingere. Dacă nu ești sigur și totuși deschizi o ușă și apoi vezi foc sau fum, închide ușa și mergi la o a doua ieșire. În general este de preferat ca, preventiv, să soliciți administratorului clădirii în care lucrezi să doteze căile și sistemul de evacuare cu broască antipanică pentru ușă metalică, lucru ce va ajuta considerabil la o evacuare rapidă a angajaților.

6. Dacă există fum în aer și trebuie să scapi prin fum, coboară și rămâi la pământ, mai ales la cap, pentru a reduce expunerea la inhalare. Nu merge niciodată pe acoperiș. Trece pe sub fum, ține o mână pe perete pentru a preveni dezorientarea și târăște-te până la cea mai apropiată ieșire. Închide ușile în spatele tău.

7. Nu merge niciodată după lift. S-ar putea să funcționeze defectuos din cauza incendiului, lăsându-te blocat fără cale de scăpare.

8. Cel mai rău scenariu este dacă focul este prea mare și nu te poți evacua. Dacă fumul, căldura sau flăcările îți blochează traseele de ieșire, rămâi în cameră cu ușile închise. Dacă toaleta este singura ta evadare, sau dacă ai în apropiere o sursă de apă, încearcă să uzi îmbrăcămintea sau prosoapele și să le înfunzi în jurul fisurilor din uși și să astupi gurile de aerisire. Ideea este să nu lași fumul să intre.

9. Udă toți pereții, ușile și ferestrele și păstrează o cârpă umedă peste nas și gură. Respiră numai prin nas.

10. Nu încerca să spargi ferestrele, deoarece vei atrage mai mult fum și flăcări din exterior. Deschide fereastra dacă ai nevoie de aer proaspăt, dar închide-o imediat.

11. Cel mai important, încearcă să-ți păstrezi calmul și așteaptă să fii salvat.

12. Dacă ai informații despre ceea ce s-a întâmplat în clădire, de exemplu că există încă persoane în interior sau unde se desfășoară incendiul, este important să anunți direct ofițerul de securitate al clădirii sau personalul serviciilor de urgență. Prin urmare, nu te mai întoarce niciodată în clădire înainte de a primi permisiunea serviciilor de urgență sau a ofițerului de securitate al clădirii.

Dacă hainele tale se aprind

  • Oprește ce faci
  • Aruncă-te la pământ și acoperă-ți fața, dacă poți
  • Rostogolește-te mai mult și mai mult sau înainte și înapoi, până când flăcările se sting. Alergarea va face ca focul să ardă mai repede.

Cu o cunoaștere aprofundată a procedurilor de urgență, vă puteți crește șansele de supraviețuire atunci când vă blocați într-o astfel de situație.

Sursă foto: freepik.com/premium-photo/hot-flame-fire-green-fire-escape-sign-hang-ceiling-office-night_5501701.htm