Timisoara

Seminar Legislatia vamala

Seminar Legislatia vamala

Detalii eveniment

Social links
Categorie
Evenimente de afaceri
Modificat
acum 6 ani si 1 zi
Vizualizari
1711

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 27 noiembrie 20149:30-17:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Legislatia vamala este extrem de complexa, atat prin multitudinea de reglementari care o guverneaza, cat si prin modul in care influenteaza contabilitatea si fiscalitatea unei societati. Drept dovada, cele mai mari litigii intre societati si autoritatea fiscala sunt de departe cele in materie vamala (taxe vamale, TVA si accize) la importul de bunuri din afara Comunitatii Europene.

In ultima perioada s-a pus un accent deosebit, pe langa latura fiscala a operatiunilor vamale pe criteriile de securitate si siguranta pe care trebuie sa le indeplineasca toti cei de pe lantul logistic. In acelasi timp, au fost acordate o serie de facilitati celor care indeplinesc aceste conditii tocmai pentru a acorda posibilitatea autoritatilor sa se concentreze asupra operatiunilor vamale cu risc ridicat.

In cadrul acestui seminar vom pune accent pe modificarile aduse de noul Cod Vamal al Uniunii, ce va intra in vigoare incepand cu 1 mai 2016, care necesita inca de pe acum demararea unor actiuni.

In acest context, seminarul „Legislatia vamala – modificari cu impact asupra tranzactiilor internationale” organizat de Deloitte ofera participantilor o abordare structurata, atat a ultimelor facilitati fiscale acordate cat si a cerintelor pe care trebuie sa le indeplineasca agentii economici pentru a putea beneficia de aceste facilitati, cu accent pe urmatoarele aspecte:
- Neplata TVA in vama
- Certificatul de amanare de la plata in vama a TVA
- Scutiri de la plata TVA la import
- Operator Economic Autorizat – obligatoriu din 16 mai 2016?
- Nomenclatura Combinata 2015
- Cum ne influenteaza ultimele decizii ale Curtii Europene de Justitie
- Proceduri interne de control
- Relatia cu reprezentantul vamal

Pentru inscriere, va rugam sa completati “Formularul de inregistrare” la adresa: http://www2.deloitte.com/ro/ro/pages/tax/events/legislatia-vamala-27-nov-2014-timisoara.html si sa-l trimiteti in atentia Mihaelei Maturaru pe adresa de email mmaturaru@deloittece.com sau la numarul de fax: +4021 319 51 01.