Timisoara

Seria de filme germane „FilmparaDE“ Partener

Detalii

Categorie
Filme
Modificat
acum 1 saptamana si 2 zile
Apartine de
Centrul Cultural German
Vizualizari
2745

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 19 ianuarie 2017 - Joi 30 martie 2017

Voteaza & Distribuie

Descriere

Seria de filme germane „FilmparaDE“ Centrul Cultural German Timişoara, lectoratul DAAD din cadrul Universităţii Politehnica din Timişoara şi Librăria Cărtureşti vă invită la o nouă serie de proiecţii de filme germane, intitulată „FilmparaDE“.
Seria va debuta în data de 19 ianuarie 2017, la ora 18:30, cu drama „Ochelarii lui Tito” (2014) în regia Reginei Schilling. Filmul este în limba germană cu subtitrare în limba engleză.
Adriana Altaras, născută în Zagreb în 1960 din părinți evrei, a făcut carieră în Germania ca actriță, regizoare și autoare; acum își caută rădăcinile. Călătoria o poartă din Berlin în Croația și Italia și apoi înapoi. „Ochelarii lui Tito” e un road-movie care pornește de la o poveste de familie marcată de Holocaust, o poveste dureroasă, uneori chiar comică și merge înapoi până în anii celui de-al Doilea Război Mondial, ocupația germană a Iugoslaviei și opoziția partizanilor. Profitând de călătoria prin locurile trecutului, Adriana Altaras își pune întrebări legate de identitatea sa complicată și, în fond, europeană.” (www.goethe.de)
Până la finalul lunii martie vor fi proiectate următoarele filme:
2 februarie: Viețile altora, Regie: Florian Henkel von Donnersmarck (2005/2006)
16 februarie: Labirintul tăcerii, regie: Giulio Ricciarelli (123 Min., 2013/2014)
2 martie: Tăietura, regie: Fatih Akin, (135 Min., 2013/ 2014)
16 martie : Hanna Arendt, regie: Margarethe von Trotta, (100 Min., 2011/2012)
30 martie: Art girls, regie: Robert Bramkamp, (120 Min., 2013)
Fiecare proiecție va avea loc joia, de la ora 18:30 la ceainăria Librăriei Cărtureşti (str. Mercy nr. 7). Toate filmele vor fi prezentate în limba germană cu subtitrare în limba engleză sau în limba engleză cu subtitrare în limba germană.
Evenimentele din cadrul FilmparaDE au loc cu sprijinul Goethe-Institut.


Din motive organizatorice, Zăpezile de altădată, filmul programat pentru data de 2 februarie, nu va mai fi difuzat. Evenimentul FilmparaDE va avea totuși loc la data stabilită când va fi prezentat filmul mult premiat, Viețile altora. Intrarea este liberă.
2 februarie, ora 18.30
Librăria Cărturești, Str. Florimund Mercy 7
Regie: Florian Henkel von Donnersmarck (2005/2006)
„Ofițerul de securitate est-german Wiesler primește misiunea de a spiona un dramaturg – Georg Dreymann bănuit de planuri subversive la adresa regimului comunist. În scurt timp, sensibilul și meticulosul securist va fi pur și simplu fascinat de lumea ce i se descoperă prin intermediul microfoanelor care împânzesc casa scriitorului. Dar, odată pornit, teribilul sistem de opresiune nu mai poate fi oprit. Începe un joc opresiv, în care nu există intimitate, în care nu mai există nimic sacru, în care totul este posibil.”
Proiecția va avea loc în ceainăria librăriei Cărturești (Str. Mercy, nr. 7), unde vă așteptăm cu drag în data de 2 februarie de la ora 18:30. Filmul va fi prezentat în limba germană cu subtitrare în limba engleză. Intrarea este liberă.


16 februarie 2017, 18.30 | Ceainăria Cărturești (Mercy-Str. Nr. 7)
Centrul Cultural German Timișoara vă invită la o nouă proiecție în cadrul seriei de filme germane „FilmparaDE”. Va fi prezentat filmul regizorului Giulio Ricciarelli, „Labirintul tăcerii”.
„Germania, 1958: În perioada de creștere economică, crimele naziștilor sunt date uitării. Când un supraviețuitor de la Auschwitz îl recunoaște pe fostul său gardian din lagărul de concentrare (care acum ocupă o funcție onorabilă de profesor), la judecătorie nimeni nu îi ia în seamă sesizarea. Doar atunci când jurnalistul Gnielka atrege atenția tribunalului, tânărul procuror Johann Radmann reacționează. Inițial el redeschide cazul împotriva voinței superiorilor săi. Doar procurorul general Fritz Bauer îl susține pe tânărul procuror și îl însărcinează oficial cu acest caz, iar cei doi colaborează pentru a da de urmele celui vinovat. Radmann începe să caute martori care pot atesta crimele din lagărele de concentrare. Cu timpul, el devine tot mai implicat într-un labirint de represiune, transfigurare și negare. Dar împotriva tuturor rezistențelor sociale și politice, Radmann, Bauer și angajații lor reușesc să pună pe rol primul proces pentru crimele petrecute la Auschwitz.”
Proiecția va avea loc în ceainăria librăriei Cărturești (Str. Mercy, nr. 7), unde vă așteptăm cu drag în data de 16 februarie de la ora 18:30. Filmul va fi prezentat în limba germană cu subtitrare în limba engleză. Intrarea este liberă.


Seria de filme germane „FilmparaDE“ este organizată de Centrul Cultural German Timișoara în colaborare cu lectoratul DAAD din cadrul Universității Politehnica din Timișoara și cu Librăria Cărtureşti.
Filmele sunt proiectate cu sprijinul Goethe-Institut.