Timisoara

FilmparaDE

Detalii

Categorie
Filme
Modificat
acum 2 saptamani si 5 ore
Apartine de
Centrul Cultural German
Vizualizari
3275

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 4 octombrie 2018 - Joi 13 decembrie 201818:30

Voteaza & Distribuie

Descriere

Centrul Cultural German Timişoara, lectoratul DAAD din cadrul Universităţii Politehnica din Timişoara şi Librăria Cărtureşti vă invită la o nouă serie de proiecţii de filme germane, intitulată „FilmparaDE“. Seria de filme germane este o paradă a filmelor germane actuale și acoperă o gamă largă de subiecte. Fie că este vorba despre comedii, ecranizări ale unor romane celebre sau drame, scopul seriei de filme este de a oferi o privire de ansamblu asupra scenei cinematografice germane din ultimul deceniu și de a evidenția particularitățile filmului german.
Seria va debuta în data de 4 octombrie 2018, la ora 18:30, cu drama comedie „Deine Schönheit ist nichts wert” (2012) în regia lui Hüseyin Tabak.
Veysel (12 ani) e pe jumătate kurd, jumătate turc și a fugit împreună cu familia sa din Turcia în Austria. La școală, băiatul timid e lăsat pe dinafară din cauza faptului că nu vorbește limba germană. În Viena, Veysel își trăiește prima iubire dar e urmărit mereu de teama că familia lui va fi deportată. Reușește să depășească frica de a vorbi în limba germană când trebuie să recite o poezie în fața clasei și pentru asta decide să traducă versurile lui Asik Veysel: „Frumusețea ta nu merită nimic”. De fapt, el vrea să o impresioneze pe Ana dar brusc începe o luptă între noua și vechea țară iar visul lui Veysel pare să se sfărâme.
Zerrumpelt Herz | The Council of Birds
1 noiembrie 2018 | 18.30 | Ceainăria Cărturești

Acțiunea filmului Zerrumpelt Herz are loc în anul 1929. Paul, un profesor de muzică primește o scrisoare de la un prieten vechi care, în urma divorțului s-a retras într-o cabană dintr-o pădure. Acum acesta îl invită pe Paul să-și petreacă vacanța acolo. Când Paul ajunge, însoțit de soția lui și un coleg, descoperă cabana părăsită iar gazda e de negăsit. Cei trei așteaptă și caută. Încet încet sunt atrași de secretele vechi ale pădurii, o pădure plină de sunete misterioase…
Proiecția va avea loc în ceainăria librăriei Cărturești (Str. Mercy, nr. 7), unde vă așteptăm cu drag în data de 1 noiembrie de la ora 18:30. Filmul va fi prezentat în limba germană cu subtitrare în limba engleză. Intrarea este liberă.


Verfehlung | Vinovatul
15 noiembrie 2018 | 18.30 | Ceainăria Cărturești

Jakob Völz este un preot catolic pentru deținuți iar Dominik Betram este colegul și prietenul lui cel mai bun. Când Dominik este acuzat de abuz sexual și arestat, Jakob nu mai știe ce să creadă. Cazul acesta devine o adevărată probă pentru credința și imaginea lui de sine. Filmul aduce în prim plan relațiile de prietenie, credință și lasă la vedere povești din interiorul sistemului bisericii catolioce dar și ale relațiilor umane.
Proiecția va avea loc în ceainăria librăriei Cărturești (Str. Mercy, nr. 7), unde vă așteptăm cu drag în data de 15 noiembrie de la ora 18:30. Filmul va fi prezentat în limba germană cu subtitrare în limba engleză. Intrarea este liberă.

Magical Mystery

29 noiembrie 2018 | 18.30 | Ceainăria Cărturești
Karl Schmidt suferă de o cădere nervoasă în ziua căderii Zidului Berlinului și ajunge internat la psihiatrie. La mijlocul anilor nouăzeci își întâlnește din nou vechii prieteni, Ferdi și Raimund, care între timp au devenit vedete ale scenei techno germane. În mod ironic, întâlnirea lor are loc într-o instituție de tratament din Hamburg - și e coincidența perfectă pentru Ferdi și Raimund mai ales că ei planuiesc un tur prin Germania și au nevoie de un șofer care trebuie să rămână treaz. Pentru Karl, care între timp a renunțat la toate medicamentele, această călătorie este exact ce are nevoie.
Proiecția va avea loc în ceainăria librăriei Cărturești (Str. Mercy, nr. 7), unde vă așteptăm cu drag în data de 29 noiembrie de la ora 18:30. Filmul va fi prezentat în limba germană cu subtitrare în limba engleză. Intrarea este liberă.


Anul acesta vor mai fi proiectate următoarele filme:
1 noiembrie: Zerrumpelt Herz (2013-14), Regia: Timm Kröger
15 noiembrie: Verfehlung (2014-2015), Regia: Gerd Schneider
29 noiembrie: Magical Mystery: oder die Rückkehr des Karl Schmidt (2016/17), Regia: Arne Feldhusen
13 decembrie: Western (2017), Regia: Valeska Griesbach