Timisoara

Seria de filme germane „FilmparaDE“

Detalii

Categorie
Filme
Modificat
acum 3 luni si 1 zi
Apartine de
Centrul Cultural German
Vizualizari
2881

Voteaza & Distribuie

Descriere

FilmparaDE: : După primăvară vine toamna 25 mai, ora 18.30 | Librăria Cărturești, Str. Florimund Mercy 7
Regie: Daniel Carsenty, 90 Min., 2015
Original (kurdă, arabă, engleză, germană) cu subtitrare în limba engleză.
Filmul prezintă viața refugiaților kurzi din Germania, care se află sub influența trădării, a colaborării și violenței. O femeie kurdă pe nume Mina a fugit din Siria după ce cartierul său a fost atacat de armată și soțul ei a fost rănit grav. Odată ajunsă la Berlin, ea începe să își construiască o viață nouă, în ilegalitate. Transferă în mod regulat o parte din banii pe care îi câștigă familiei din Siria, pentru a finanța tratamentul medical al soțului ei. Serviciul de securitate sirian urmărește transferurile, găsind-o în cele din urmă și obligând-o să lucreze ca informator pentru ei. De-a lungul timpului, Mina câștigă încrederea opoziției siriene și profită de acest lucru pentru a transmite ofițerilor sirieni informații despre opoziție.
Proiecția va avea loc în ceainăria librăriei Cărturești (Str. Mercy, nr. 7), unde vă așteptăm cu drag în data de 25 mai de la ora 18:30. Intrarea este liberă.
Seria de filme germane „FilmparaDE“ este organizată de Centrul Cultural German Timișoara în colaborare cu lectoratul DAAD din cadrul Universității Politehnica din Timișoara și cu Librăria Cărtureşti.
Filmele sunt proiectate cu sprijinul Goethe-Institut.

Babai

11 mai, ora 18.30 | Librăria Cărturești, Str. Florimund Mercy 7
Regie: Visar Morina, 104 Min., 2015
Original (sârbă, croată, germană), cu subtitrare în limba engleză.
Kosovo în anii nouăzeci, înainte de atacul sârb și înainte de război: Gezim îl întreține pe Nori, fiul său de zece ani, din vânzarea de țigări de contrabandă. Tatăl vrea neapărat să ajungă în Germania, chiar dacă trebuie să își lase fiul în urmă, la rude. Nori încearcă în zadar să rămână cu tatăl său. În cele din urmă, băiatul fuge și începe o aventură lungă și periculoasă pentru a-l căuta pe Gezim în Germania. Reuniunea și-au imaginat-o amândoi însă altfel. O șansă reală pentru un viitor mai bun nu există.
Proiecția va avea loc în ceainăria librăriei Cărturești (Str. Mercy, nr. 7), unde vă așteptăm cu drag în data de 11 mai de la ora 18:30. Intrarea este liberă.

Strada Bornholmer
27 aprilie 2017, ora 18.30
Librăria Cărturești, Str. Florimund Mercy 7
Regie: Christian Schwochow, 88 Min., 2014
9 noiembrie 1989. La trecerea frontierei de la strada Bornholmer din Berlinul de Est polițiștii de frontieră și colegii lor se miră de declarația făcută de către Günter Schabowski, membru al Biroului Politic al Comitetului Central SED, care declară că toți cetățenii din Germania de Est pot călători în partea de vest. Mulți oameni, în euforie, uită că pentru asta sunt necesare pașaport și viză: se grăbesc la cel mai apropiat punct de trecere a frontierei. Colonelul Schäfer și subordonații săi nu știu ce-i așteaptă. Noaptea se termină cu deschiderea frontierelor – acesta este începutul sfârșitului RDG-ului. „Strada Bornholmer ” este o comedie ironică si surprinzătoare, la marginea îndoielii, despre oameni care sunt eroi dar nu doresc să fie.
Proiecția va avea loc în ceainăria librăriei Cărturești (Str. Mercy, nr. 7), unde vă așteptăm cu drag în data de 27 aprilie de la ora 18:30. Filmul va fi prezentat în limba germană cu subtitrare în limba engleză. Intrarea este liberă.