Timisoara

Seria de filme germane „FilmparaDE“

Detalii

Categorie
Filme
Modificat
acum 3 saptamani si 6 zile
Apartine de
Centrul Cultural German
Vizualizari
2937

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 19 octombrie 2017 - Joi 7 decembrie 2017

Voteaza & Distribuie

Descriere

FilmparaDE ediția de toamnă va fi una cu totul și cu totul specială. Din ciclul „Dacă doriți să revedeți” noi propunem 10 filme (dintre cele mai vizionate în ultimele doi ani), voi alegeți 5. Acestea vor fi programate în zilele de 19 octombrie, 26 octombrie, 9 noiembrie, 23 noiembrie și 7 decembrie, așa cum v-ați obișnuit, la ceainăria Cărtureşti Timişoara. Intrarea este liberă!

Filmele "câștigătoare", pe care le veți viziona începând cu luna octombrie, sunt următoarele:
19.10. 2017, 18:30, Hannah Arendt
Regie: Margarethe von Trotta (100 Min., 2011/2012)
26.10.2017, 18:30 Als wir träumten
Regie: Andreas Dresen
9.11.2017, 18:30 About a girl
Regie: Mark Monheim
23.11.2017, 18:30 Alle anderen
Regie: Maren Ade
7.12.2017, 18:30 Zwischen Welten
Regie: Feo Aladag


Hannah Arendt19 octombrie 2017, ora 18.30 | Librăria Cărturești, Str. Florimund Mercy 7
Regie: Margarethe von Trotta (100 Min., 2011/2012)Filmul prezintă un portret impresionant al celebrei teoreticiene și publiciste evreice de origine germană Hannah Arendt, care a devenit profesor universitar la Princeton, Yale și alte universități prestigioase din Statele Unite. În 1961 Hannah Arendt călătorește la Ierusalim pentru a realiza un articol pentru revista The New Yorker cu privire la procesul criminalului nazist Adolf Eichmann. În urma acestui reportaj, Arendt a șocat lumea cu teza ei despre „banalitatea răului”. Cu toate acestea, ea rămâne consecventă în poziția sa și nu se teme de confruntare, mai ales atunci când este vorba de probleme atât de importante ca totalitarismul și puterea.
Proiecția va avea loc în ceainăria librăriei Cărturești (Str. Mercy, nr. 7), unde vă așteptăm cu drag în data de 19 octombrie de la ora 18:30. Filmul va fi prezentat în limba germană cu subtitrare în limba engleză. Intrarea este liberă.
Seria de filme germane „FilmparaDE“ este organizată de Centrul Cultural German Timișoara în colaborare cu lectoratul DAAD din cadrul Universității Politehnica din Timișoara și cu Librăria Cărtureşti.
Filmele sunt proiectate cu sprijinul Goethe-Institut.Pe când visam26 octombrie 2017, ora 18:30 | Ceainăria Librăriei Cărturești (str. Mercy nr. 7)RDG-ul nu mai era, iar ei au fost lăsați în urmă: Regizorul Andreas Dresen povestește în „Pe când visam” cu mult umor și afecțiune povestea adolescenților Dani, Mark, Rico, Pitbull și Paul – cinci prieteni care sunt nevoiți să crească singuri în Leipzig la începutul anilor 90.Este o perioadă tulburătoare în Germania de Est. Sunt ani în care regimurile și societățile intră în coliziune și nimic nu pare imposibil. Dani, Mark, Rico, Pittbull și Paul au 13 ani pe când povestea lor începe în RDG și 17 când aceasta ia sfârșit în noua Germanie. Băieții încearcă tot ce se poate: fură mașini, consumă droguri și deschid propria discotecă – un club de tehno. Confruntări cu neonaziștii, speranța lui Rico de a face carieră în box și a lui Dani să-și găsească marea iubire alături de Sternchen – toate acestea pavează drumul spre eșec.Andreas Dresen a adaptat cu putere, sălbăticie și tandrețe romanul lui Clemens Meyer „Pe când visam„. Scenariul a fost scris de Wolfgang Kohlhaase. După „Vara, în fața balconului” și „Whisky cu vodcă” aceasta este a treia colaborare a sa cu Andreas Dresen. „Pe când visam” a fost selectat pentru competiție la Berlinale 2015.Noi proiectăm drama în varianta originală cu subtitrare în limba engleză pe 26 octombrie de la ora 18.30, în ceainăria librăriei Cărturești (strada Mercy nr. 7).Seria de filme germane „FilmparaDE“ este organizată de Centrul Cultural German Timișoara în colaborare cu lectoratul DAAD din cadrul Universității Politehnica din Timișoara și Librăria Cărtureşti.Filmele sunt prezentate cu sprijinul Goethe-Institut. Intrarea este liberă.