Timisoara

Seria de filme germane „FilmparaDE“

Detalii

Categorie
Filme
Modificat
acum 3 zile si 2 ore
Apartine de
Centrul Cultural German
Vizualizari
2592

Voteaza & Distribuie

Descriere

Seria de filme germane „FilmparaDE“ Centrul Cultural German Timişoara, lectoratul DAAD din cadrul Universităţii Politehnica din Timişoara şi Librăria Cărtureşti vă invită începând cu data de 20 octombrie 2016 la o nouă serie de proiecţii de filme germane, intitulată „FilmparaDE“.
Seria va debuta în data de 20 octombrie 2016, la ora 18:30, cu drama Coconut Hero(2015) în regia lui Florian Cossen.
„Mike (Alex Ozerov) are 16 ani și trăiește cu mama lui veșnic nemulțumită, Cynthia (Krista Bridges) în Faintville, un oraș forestier blocat în timp, din pădurile canadiene. Nu-și cunoaște tatăl (Sebastian Schipper), nu are nici prieteni și nu are nici măcar o mâncare preferată. De fapt, singurul lui vis este să dispară de pe lume. Într-o zi, Mike decide să pună capăt glumei cinice numită viață pe care i-a dat-o destinul …

Anul acesta vor fi proiectate următoarele filme:


3 noiembrie: Horizon Beautiful (2015), Regie: Stefan Jäger
ora 18.30
Librăria Cărturești, Str. Florimund Mercy 7
Regia: Stefan Jäger (90 Min., 2015)
Magnatul de fotbal Franz Arnold călătorește în Addis Abeba ca parte a unei campanii menite să prezinte fotbalul ca izvorul speranței pentru umanitate. Pentru Admassu, un copil al străzii în vârstă de 12 ani, aceasta e șansa de a-l cunoaște personal pe Big Boss pentru a-și demonstra talentul și pentru a deschide astfel ușa magică către un viitor ca jucător de fotbal profesionist. Dar pentru că Arnold nu-l observă, Admassu pune la cale răpirea acestuia – care e de fapt doar un plan pentru a juca apoi rolul de salvator al magnatului.

17 noiembrie: Grüße aus Fukushima (2016), Regie: Doris Dörrie
Salutări din Fukushima
ora 18.30
Librăria Cărturești, Str. Florimund Mercy 7
Regia: Doris Dörrie (108 Min., 2016)
„Clowns4Help“ e numele organizației din Fukushima căreia i se alătură Marie, o tânără germană, după ce nu și-a putut realiza visurile. La fel ca alți mulți voluntari, ea dorește să aducă puțină bucurie în viața nenumăraților oameni care au trăit dezastrul din 2011. În curând însă, Marie trebuie să recunoască că nu poate duce până la capăt această misiune. Înainte să reușească să fugă din nou, o întâlnește pe Satomi, ultima gheișă din Fukushima. Încercând un lucru aproape imposibil - de a reclădi casa lui Satomi aflată în zona interzisă, cele două femei complet diferite ajung să se apropie și să se confrunte cu fantomele trecutului lor.

24 noiembrie: 24 Wochen (2016), Regie: Anne Zohra Berrached
ora 18.30
Librăria Cărturești, Str. Florimund Mercy 7
Regia: Anne Zohra Berrached (102 Min., 2016)
Artista de cabaret Astrid și soțul ei, managerul Markus, sunt fericiți când află că așteaptă al doilea copil. Toate par să le meargă bine: la locul de muncă, în căsnicie și-n casa primitoare. În momentul în care află că acest copil se va naște bolnav, sunt supuși la o încercare ce n-ar fi putut fi mai grea de atât. Grijile lui Astrid legate de viitorul copilului și viața familiei lor cresc cu fiecare zi care se aproapie de termenul nașterii. Își dă seama că are de luat o decizie care va îi afecta întreaga familie.


8 decembrie : Herta Müller – Das Alphabet der Angst (2015), Regie: John Albert Jansen
ora 18.00
Regie: John Albert Jansen, (55 Min., 2015)
Librăria Cărturești, Str. Florimund Mercy 7
Scriitoarea româno-germană Herta Müller (n. 1953) a câștigat premiul Nobel pentru Literatură în 2009. Părinții ei erau șvabi bănățeni – tatăl a luptat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial în armata SS iar mama a fost deportată într-un lagăr sovietic. Pentru Herta Müller perioada studenției a fost marcată de represiunile regimului Ceaușescu și de șicanele Securității. Traumele și temerile care s-au născut atunci i-au definit viața până în prezent. Alfabetul Fricii este căutarea rădăcinilor operei sale, frica de moarte și dragostea de viață care răzbat din scrierile ei. Este un film despre viața cu teamă – literatura fiind singura armă.Fiecare proiecție va avea loc joia, de la ora 18:30 la ceainăria Librăriei Cărtureşti (str. Mercy nr. 7). Toate filmele vor fi prezentate în limba germană cu subtitrare în limba engleză sau în limba engleză cu subtitrare în limba germană.
Evenimentele din cadrul FilmparaDE au loc cu sprijinul Goethe-Institut.