Timisoara

Seria de filme germane „FilmparaDE“

Detalii

Categorie
Filme
Modificat
acum 2 saptamani si 3 zile
Apartine de
Centrul Cultural German
Vizualizari
3062

Voteaza & Distribuie

Descriere

FilmparaDE ediția de toamnă va fi una cu totul și cu totul specială. Din ciclul „Dacă doriți să revedeți” noi propunem 10 filme (dintre cele mai vizionate în ultimele doi ani), voi alegeți 5. Acestea vor fi programate în zilele de 19 octombrie, 26 octombrie, 9 noiembrie, 23 noiembrie și 7 decembrie, așa cum v-ați obișnuit, la ceainăria Cărtureşti Timişoara. Intrarea este liberă!

Filmele "câștigătoare", pe care le veți viziona începând cu luna octombrie, sunt următoarele:
19.10. 2017, 18:30, Hannah Arendt
Regie: Margarethe von Trotta (100 Min., 2011/2012)
26.10.2017, 18:30 Als wir träumten
Regie: Andreas Dresen
9.11.2017, 18:30 About a girl
Regie: Mark Monheim
23.11.2017, 18:30 Alle anderen
Regie: Maren Ade
7.12.2017, 18:30 Zwischen Welten
Regie: Feo Aladag


Cel mai mare vis
18 ianuarie 2018|18:30 | ceainăria librăriei Cărturești (str. Mercy, nr.7)
Bazat pe povestea adevărată a lui Konrad Koch, profesor șipionieral fotbalului, filmul „Der ganz große Traum“ prezintă începuturile fotbalului în Germania și povestea unei clase de elevi, care devine o echipă unită în momentul în care noul profesor le insuflă din entuziasmul său pentru fotbal. Filmul prezintă o epocă în care în școli dominau „disciplina și ordinea”, iar fotbalul era descris în presă ca fiind „boala englezească”.
Filmul va fi prezentat în limba germană cu subtitrare în limba engleză.Seria de filme este organizată de Centrul Cultural German Timişoaraîn colaborare cu lectoratul DAAD din cadrul Universităţii Politehnica din Timişoara şi cu Librăria Cărtureşti.
Filmele din cadrul seriei sunt proiectate cu sprijinul Institutului Goethe.

Centrul Cultural German Timișoara vă invită la proiecția filmului „Alle anderen” („Toți ceilalți”) în cadrul seriei de filme germane „FilmparaDE”. Filmul va fi prezentat în data de 23 noiembrie, la ora 18:30, în ceainăria librăriei Cărturești (str. Mercy nr. 7). Regizoarea Maren Ade prezintă povestea unui cuplu în căutarea propriei identități. Într-o atmosferă de vacanță mult dorită în Sardinia, departe de cotidian, problemele celor doi se înrăutățesc drastic. La întâlnirea unui alt cuplu, cele două personaje principale se regăsesc, între așteptări, modele sociale și incertitudini privind stările interioare.„Alle anderen” („Toți ceilalți”) a avut premieră în anul 2009 în competiția oficială la Berlinale, obținând două premii Ursul de Argint, unul pentru cel mai bun film (Marele premiu al juriului) și al doilea pentru Birgit Minichmayr ca fiind cea mai bună protagonistă.
Filmul va fi prezentat în limba germană cu subtitrare în limba engleză.
Seria de filme este organizată de Centrul Cultural German Timişoara în colaborare cu lectoratul DAAD din cadrul Universităţii Politehnica din Timişoara şi cu Librăria Cărtureşti.Filmele sunt proiectate cu sprijinul Goethe-Institut.

About a girl O comedie neagră despre dragoste, moarte și maturizare: Filmul „About a Girl“ în regia lui Mark Monheim povestește cu umor despre cea mai dificilă dar și frumoasă perioadă din viața unui om: adolescența.
Charleen (Jasna Fritzi Bauer) este fascinată de moarte: Face o practică la un serviciu funerar, fotografiază animale moarte, ascultă muzica unor artiști decedați și – pentru că totul în viață i se pare prea complicat – se joacă cu gândul să viziteze prematur lumea de dincolo. Încercarea ei de a se sinucide eșuează, iar Charleen nu ajunge în rai, ci la spital, având coloana vertebrală ușor fracturată. Mama sa, Sabina (Heike Makatsch), poate să o ia acasă doar cu condiția să o ducă la un psiholog. Acolo Charleen se întâlnește cu cel mai tocilar băiat de la ea din clasă, cu Linus (Sandro Lohmann) care la rândul său este ciudățel. Charleen se îndrăgostește de el, iar relația lor neobișnuită o salvează. Ea descoperă și latura frumoasă a vieții, ceea ce dă convingerile ei complet peste cap.
„About a Girl“ este primul film de lungmetraj al lui Mark Monheim, absolvent a Facultății de Televiziune și Film München. Noi proiectăm tragi-comedia în varianta originală cu subtitrare în limba engleză în ziua de 9. noiembrie de la ora 18.30, în ceainăria librăriei Cărturești (strada Mercy nr. 7).
Astfel continuăm seria de filme germane „FilmparaDE“. Aceasta este organizată de Centrul Cultural German Timișoara în colaborare cu lectoratul DAAD din cadrul Universității Politehnica din Timișoara și Librăria Cărtureşti.
Filmele sunt prezentate cu sprijinul Goethe-Institut. Intrarea este liberă.

Pe când visam 26 octombrie 2017, ora 18:30 | Ceainăria Librăriei Cărturești (str. Mercy nr. 7)RDG-ul nu mai era, iar ei au fost lăsați în urmă: Regizorul Andreas Dresen povestește în „Pe când visam” cu mult umor și afecțiune povestea adolescenților Dani, Mark, Rico, Pitbull și Paul – cinci prieteni care sunt nevoiți să crească singuri în Leipzig la începutul anilor 90.Este o perioadă tulburătoare în Germania de Est. Sunt ani în care regimurile și societățile intră în coliziune și nimic nu pare imposibil. Dani, Mark, Rico, Pittbull și Paul au 13 ani pe când povestea lor începe în RDG și 17 când aceasta ia sfârșit în noua Germanie. Băieții încearcă tot ce se poate: fură mașini, consumă droguri și deschid propria discotecă – un club de tehno. Confruntări cu neonaziștii, speranța lui Rico de a face carieră în box și a lui Dani să-și găsească marea iubire alături de Sternchen – toate acestea pavează drumul spre eșec.Andreas Dresen a adaptat cu putere, sălbăticie și tandrețe romanul lui Clemens Meyer „Pe când visam„. Scenariul a fost scris de Wolfgang Kohlhaase. După „Vara, în fața balconului” și „Whisky cu vodcă” aceasta este a treia colaborare a sa cu Andreas Dresen. „Pe când visam” a fost selectat pentru competiție la Berlinale 2015.Noi proiectăm drama în varianta originală cu subtitrare în limba engleză pe 26 octombrie de la ora 18.30, în ceainăria librăriei Cărturești (strada Mercy nr. 7).

Hannah Arendt 19 octombrie 2017, ora 18.30 | Librăria Cărturești, Str. Florimund Mercy 7Regie: Margarethe von Trotta (100 Min., 2011/2012)Filmul prezintă un portret impresionant al celebrei teoreticiene și publiciste evreice de origine germană Hannah Arendt, care a devenit profesor universitar la Princeton, Yale și alte universități prestigioase din Statele Unite. În 1961 Hannah Arendt călătorește la Ierusalim pentru a realiza un articol pentru revista The New Yorker cu privire la procesul criminalului nazist Adolf Eichmann. În urma acestui reportaj, Arendt a șocat lumea cu teza ei despre „banalitatea răului”. Cu toate acestea, ea rămâne consecventă în poziția sa și nu se teme de confruntare, mai ales atunci când este vorba de probleme atât de importante ca totalitarismul și puterea.
Proiecția va avea loc în ceainăria librăriei Cărturești (Str. Mercy, nr. 7), unde vă așteptăm cu drag în data de 19 octombrie de la ora 18:30. Filmul va fi prezentat în limba germană cu subtitrare în limba engleză. Intrarea este liberă.