Timisoara

Simfonia puterilor în Imperiul Bizantin

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 8 luni si 1 saptamana
Vizualizari
157

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 7 martie 201918:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Intr-un potpuriu de idei și concepte politice și istorice, domnul Corneliu Berari va face un slalom prin diversele epoci având ca temă centrală conceptul “simfoniei bizantine” în viața politică și de stat.

# DE CE?
Dată fiind importanța crucială pe care Imperiul Bizantin și Biserica Ortodoxă din timpurile acelea o au pentru identitatea religioasă și națională a românilor, înțelegerea idealului simfoniei dintre Stat și Biserică este un exercițiu util nu numai pentru înțelegerea trecutului nostru, dar și pentru deslușirea unor mentalități și atitudini specifice lumii contemporane.

# AtelieRul este DESTINAT persoanelor de peste 19 ani cu deschidere spre această temă.

# CÂND?
JOI, 7.03, ora 18.00

# UNDE?
AtelieRul se desfășoară într-o locație deosebită, la Minds Hub (www.mindshub.ro/co-working), în cadrul FEAA – adresa exactă se află deasupra, în informațiile legate de eveniment.

# VEI CUNOAȘTE ȘI EXPERIMENTA:
În prelegerea conceptului politic al “simfoniei bizantine” pe care o va susține domnul Corneliu Berari, un pasionat de istorie, va fi prezentat regimul politic al statului cu cea mai stabilă formă de guvernământ și cu cea mai lungă existență neîntreruptă din istorie: Imperiul Roman din Răsărit.
Domnul Berari ne va vorbi despre dinamismul somatic al puterii imperiale (imperium) și a autorității religioase (sacerdotium) ca pârghii complementare în condițiile optimismul istoric condiționat.

# PREȚ: 40 lei
Rezervarea locului se realizează în momentul confirmării plății.

# ÎNSCRIERI: https://goo.gl/forms/9rQFBuO0ktI9jgK22

# DETALII: www.facebook.com/AtelieRTimisoara sau 0736999160.