Timisoara

Simte Arta la Timisoara

Simte Arta la Timisoara

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 8 ani si 6 luni
Vizualizari
1439

Reprezentari

DataOraLocatie
Miercuri 1 mai 2013 - Joi 31 octombrie 2013

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Asociaţia pentru Dezvoltare Urbană, în colaborare cu Muzeul de Artă Timişoara şi cu sprijinul Fundaţiei Orange, derulează în perioada 1 mai – 31 octombrie 2013 proiectul „Simte arta în 6 muzee“, ce îşi propune îmbunătăţirea accesului persoanelor cu dizabilităţi în instituţiile muzeale.

Zilele acestea, la Muzeul de Artă Timişoara s-a instalat covorul tactil şi urmează să se realizeze reproduceri după tablouri şi cataloage în Braille cu descrierea muzeului şi a reproducerilor. Covorul tactil este completat de audioghidurile dedicate nevăzătorilor.

Din proiectul „Simte arta în 6 muzee“ finanţat de Fundaţia Orange,mai fac parte şi Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Naţional de Artă Contemporană, Muzeul Militar Naţional, Muzeul „Casa Mureşenilor“ din Braşov.

    Obiectivele proiectului sunt:

- introducerea în muzeele partenere a echipamentelor şi serviciilor adaptate persoanelor cu dizabilităţi (exponate dedicate, tangibile, cataloage, hărţi în limbaj Braille, covoare tactile, lize electrice, ghiduri audio, interpreţi mimicogestuali);

- organizarea de vizite şi ateliere gratuite în muzeele partenere

- creşterea gradului de conştientizare şi promovarea oportunităţilor de acces în muzee pentru persoanele cu dizabilităţi