Timisoara

Sold out la primul pre-eveniment al Salonului ROVINHUD


Detalii

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 3 ani si 6 luni
Vizualizari
288

Voteaza & Distribuie

Descriere

Sold out la primul pre-eveniment al Salonului ROVINHUD

Se anunță un weekend foarte interesant pentru iubitorii de vin care și-au facut rezervări din timp, la primul pre-eveniment al Salonului ROVINHUD - Masterclassul Negru de Drăgășani, ce va avea loc sambata, 16 aprilie de la ora 16.00, la Salon Gourmet Ballroom, în incinta Modex.

Cele 70 de locuri anunțate inițial au fost suplimentate cu încă 15, pentru a da curs tuturor solicitărilor de înscriere la eveniment.

“Este prima oară când se organizează un Masterclass pe această temă și prima oară când trei enologi importanți din România, se află la aceeași masă și discută public despre un subiect care crește așa frumos - soiul Negru de Drăgășani.” a declarat Zoltán Szövérdfi-Szép organizator.

Invitații speciali ai evenimentului sunt: Oliver Bauer - enologul Cramei Știrbey și Cramei Bauer, Ghislain Moritz - enologul Cramei Avincis, Fiorenzo Rista - enologul Cramei Vitis Metamorfosis.
Aceștia sunt cei mai în măsură să vorbească despre cât de capricios e soiul sau cât e de ușor de lucrat cu el, cum se comportă în pivniță, la fermentație sau la butoaie - ei fiind oamenii care lucrează atât cu vinul căt și cu via.

Organizarea și servirea Masterclassului sunt asigurate de tinerii de la Asociația Ceva de Spus, către care se vor îndrepta și fondurile obținute la finalul acestui eveniment.

Masterclassul Negru de Drăgășani este primul pre-eveniment al Salonului ROVINHUD, care va avea loc între 11-13 noiembrie la Hotel Timișoara.

Negru de Drăgășani este un soi autohton foarte tânăr, creat în 1993 la stațiunea de cercetare viti-vinicola Drăgășani prin încrucișarea Negrului Vîrtos cu Saperavi. Cu toate că e un soi tânăr, este capabil sa concureze orice varietate de vinuri roșii în ceea ce privește parametrii compoziției, prezentând un potențial oenologic la un nivel foarte ridicat atât din punct de vedere productiv cât și din punct de vedere calitativ.

Pentru alte detalii urmăriți www.salonul.net, sau contactați-l pe Zoltán Szövérdfi-Szép, la e-mail: zoltan@rovinhud.net, tel: 0721613521.