Timisoara

Spania are primul Consulat onorific in Romania

Detalii stire

Categorie
Stiri administratie
Modificat
acum 7 ani si 7 luni
Vizualizari
708

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Spania are primul Consulat onorific în România

Compania Via Rumania are deosebita onoare de a vă anunţa că Ambasada Spaniei la Bucureşti a deschis primul Consulat onorific al Spaniei în România.
Acesta va funcţiona la Timişoara, iar directorul Via Rumania, José Miguel Viñals, a fost investit oficial consul onorific al Spaniei de către ambasadorul Spaniei la Bucureşti, Excelenţa Sa Estanislao de Grandes Pascual. Investirea oficială a avut loc în 10 octombrie, la Bucureşti, când s-a sărbătorit Ziua Naţională a Spaniei.

Ceremonia de deschidere a Consulatului onorific al Spaniei la Timişoara va avea loc la o dată ce va fi comunicată ulterior. La manifestare va fi prezent ambasadorul Spaniei la Bucureşti, ES Estanislao de Grandes Pascual, alături de alte personalităţi locale şi naţionale.

Consulatul onorific al Spaniei din Timişoara va reprezenta interesele socio-economice şi culturale ale Spaniei în judeţele Timiş, Arad şi Caraş-Severin.

Guvernul Spaniei a considerat necesară deschiderea unui consulat onorific la Timişoara deoarece oraşul de pe Bega se situează pe locul trei în România ca număr de locuitori, beneficiază de o bogată tradiţie multiculturală, este dinamic din punct de vedere economic şi activ din toate punctele de vedere.

Consulatul onorific al Spaniei şi-a stabilit ca prioritate majoră intensificarea schimburilor economice şi culturale dintre cele două ţări.

Consulatul onorific al Spaniei, prin reprezentantul său, consulul onorific, José Miguel Viñals, va căuta să lege sau să intensifice legăturile cu autorităţile publice locale, cu Camerelor Judeţene de Comerţ, şi cu asociaţiilor profesionale sau nonguvernamentale pentru a găsi împreună cele mai bune şi eficiente metode care să crească investiţiile spaniole în Banat, schimburile comerciale dintre Spania şi România, precum şi să evenimentele cultural-artistice.