Referendum pentru familie
Timisoara

Spargatorul de nuci

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 9 luni si 1 saptamana
Vizualizari
1092

Voteaza & Distribuie

Descriere

Baletul pe muzica lui P.I.Ceaikovski, cu libretul lui Marius Petipa, după versiunea lui Alexandre Dumas a basmului lui E. T. A. Hoffmann „Spărgătorul de nuci și regele șoarecilor’’, coregrafia lui Marius Petipa și Vasily Vainonen, cu scenografia lui Evgeniy Gurenco și sub direcția artistică a lui Andrei Batalov, va avea în rolurile principale două stele ale scenei ce continuă marea școală de balet rusească: Olga Golitsa (Clara) și Denis Nedak (Prințul).

Premiera mondială a baletul ”Spărgătorul de nuci” a avut loc în 6 decembrie 1892, la Teatrul Mariinski din St.Petersburg. Biletele pentru unica reprezentație la Timișoara în această iarnă a producției companiei Batalov au, în funcție de locuri, prețuri de 150 sau 200 de lei și se găsesc la Agenția Operei.

Compania "St. Petersburg Classical Ballet of Andrey Batalov’’, fondată de prim-solistul Teatrului Marinski și unul dintre cei mai importanți balerini și coregrafi de astăzi, este o companie tânără și dinamică, educată în cea mai bună tradiție rusească. Stele ca Andrey Batalov, Yevgeny Ivanchenko- Mariinsky Ballet, Leonid Sarafanov, Oksana Bondareva - Mihailovski Ballet, Alexandra Timofeeva, Evgheni Ivanchenko- Kremlin Ballet, Maria Poliudova,Vladimir Statnii , Ucraina sunt soliștii ai companiei. Compania de Balet reunește 50 de artiști profesioniști, absolvenți ai Academiei de Balet din Rusia Vaganova și ai celor mai mari școli de dans din Rusia și Ucraina, de către maeștri de balet, foști dansatori emeriți.

Repertoriul companiei ‘’St.Petersburg Classical Ballet’’ include capodopere ale baletului classic cum sunt "Lacul lebedelor", "Spărgătorul de nuci" și "Frumoasa din pădurea adormită" de P.Ceaikovski, "Chopiniane" "Giselle" de A.Adam, "Les Sylphides" de Michel Fokine , "Don Quijote", "Paquita" de L. Minkus, dar și coregrafie contemporană - Alexei Miroshnichenko, Emil Faski și altele.