Timisoara

Spectacol de gala Noroc cu Laptele, pentru copiii din Bucuresti

Detalii

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 3 ani si 1 luna
Vizualizari
437

Voteaza & Distribuie

Descriere

Spectacolul de gală Noroc cu Laptele la festivalul internațional Teatru, Stradă și Copil de la București

Spectacolul de păpuși „Noroc cu laptele” în regia lui Ioan Brancu participă la cea de-a IV- a ediție a festivalului internațional „Teatru, Stradă și Copil”, ce are loc în perioada 11-16 septembrie la București, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de teatru Țăndărică.
Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara va susține sâmbătă, 12 septembrie, de la ora 11:00, spectacolul de gală „Noroc cu laptele” în Sala Lahovari a Teatrului Țăndărică din București.Festivalul internațional „Teatru, Stradă și Copil” face parte din microstagiunea aniversară „Ţăndărică 70 de ani” şi va reuni, la Bucureşti, 11 dintre cele mai importante state membre ASSITEJ (Asociaţia Internaţională a Teatrelor pentru Copii şi Tineret).
Premiera spectacolului a avut loc în aprilie 2015. Personajele sunt animate de actorii păpușari Vass Richárd, Nagy Dóra, Lukács Szilárd, Szilasi, Eszter Júlia și Szilágyi Olga, cea care semnează și regia tehnică.
Noroc cu laptele este povestea tatălui care pleacă după lapte pentru micul dejun al copiilor. Întors cu întârziere, părintele celor doi copii nerăbdători vine cu o poveste palpitantă și hazlie, cu extratereștri, pirați, dinozauri geniali, vampiri cu probleme de dicție, omuleți cu nume trăsnite, ponei roz și peripeții în Maşina Numa’ Bună De Mişcat Încoace şi-Ncolo prin Timp.
„Eu nu îl consider pe acest tată ca fiind unul mincinos, el este de fapt un povestitor fabulosˮ explică Ioan Brancu, regizor și păpușar de seamă al teatrului de animație românesc.
Autor prolific de benzi desenate, nuvele, cărți ilustrate și scenarii, scrieri care i-au adus premii încă de la începutul anilor ’90, Neil Gaiman a adunat o adevărată comunitate de fani fantasy. A publicat cartea ilustrată Noroc cu laptele în anul 2013, adunând crema personajelor ce animă zi de zi viața copiilor și inevitabil, a părinților. Spectacolul este tradus în limba română și engleză. Prețul unui bilet costă 15 lei pentru adulți și 13 pentru copii.