Timisoara

Spectacolul "Dineu cu prosti"

Detalii

Social links
Categorie
Spectacole
Modificat
acum 7 zile si 14 ore
Vizualizari
1287

Voteaza & Distribuie

Descriere

Un ….dineu teatral cu Ion Caramitru și Horațiu Mălăele: invitație de nerefuzat pentru spectatori, în serile de 18 și 19 februarie 2019, de la ora 20, la Opera Națională Română din Timișoara. Dineu cu proști e o piesă mereu actuală. Personajul principal este un mare naiv, iar ceea ce face deliciul piesei este confruntarea între cinismul declarat, mobilat de suficiența celor care cred că reprezintă miezul societății, și oamenii simpli, inteligenți, dar timizi, potențial creatori, puși în situații limită.

”Râdem cu poftă și ne bucurăm că dreptatea are ultimul cuvânt. Prostul piesei, care stârnește hohote de râs în final, se dovedește a fi chiar acela ce se crede superior. Putem spune că e vorba de o comedie amară, dar în același timp sunt convins că plecăm acasă marcați de un binecuvântat catharsis comic. Concluzia piesei ne descrețește fruntea și ne permite să-l îmbrățișăm pe cel naiv și sărac, adica pe Francois Pignon. Celelalte personaje sunt reprezentante ale lumii de azi în toate dimensiunile ei”, declară Ion Caramitru, care semnează și regia și ilustrația muzicală a spectacolului.

Alături de Ion Caramitru și Horațiu Mălăele, distribuția îi reunește pe actorii Costina Ciuciulică/Teodora Mareș, Alexandru Georgescu, Dorin Andone/ Tomi Cristin, Medeea Marinescu /Aylin Cadar, Alexandru Bindea. Biletele au fost puse în vânzare la Agenția Operei.