Timisoara

Anunt Diamant Timisoreni.ro - publicitate online

Oferim publicitatea online prin intermediul site-urilor: timisoreni.ro, ​bucuresteni.ro, ​aradeni.ro, ​roportal.ro, ​clujeni.com, ​ghid-constructii.ro etc, medicina-umana.ro si constanteni.ro suport clientului pentru o promovare de calitatea in mediul online.
https://www.timisoreni.ro/site/publicitate/

Știi cum se consumă corect fructele?

Detalii

Social links
Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 3 ani si 3 luni
Vizualizari
4298

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Știi cum se consumă corect fructele?
Fructele se consumă întotdeauna pe stomacul gol, acestea fiind hrana ideală a omului, conținând toți nutrienții necesari pentru un corp sănătos și plin de energie. Ele sunt pline de vitamine, minerale, carbohidrați, aminoacizi, fitonutrienți. Prin natura lui, fructul dă corpului posibilitatea de a se curăța de toxine, dacă este corect consumat. Conținutul mare de apă, aproximativ 70 % , cât și alcalinitatea mare, fac din aceste delicioase daruri ale naturii una dintre cele mai savuroase și sănătoase alegeri culinare.

Fructele tranzitează stomacul - cu condiția ca el să fie gol!- și ajung în maxim 30 de minute la nivel de intestin, unele chiar mai repede de atât. Sucul din fructe este și mai ușor digerabil, stă în stomac 10-20 minute, de obicei. Atunci când mâncăm fructele imediat dupa un alt aliment sau după un fel de mâncare, acestea se vor opri în stomac 2-4 ore , atât cât este nevoie pentru digestia alimentelor de aici. Dacă stau în stomac mai mult de 30 de minute, fructele vor începe să fermenteze și toți nutrienții lor nu se vor mai absorbiți corect, digestia fiind afectată. Fermentația duce la balonare si crampe. Nici nu mai poate fi vorba despre absorbția vitaminelor din fructe, în aceste cazuri. În plus, va fi afectată și digestia celorlalte alimente din stomac, chiar dacă uneori simțim balonare sau nu, aceste combinații ne vor deranja în timp. După servirea mesei, pentru a consuma un fruct este bine să așteptăm 2 ore sau 4 ore, dacă am consumat proteină de origine animală.

Cu ce se combină fructele?
  1. Combinația de fructe cu nuci sau alte semințe crude este tolerată de mulți dintre noi; în plus, uleiurile din semințe ajută la absorbția vitaminelor liposolubile.
  2. În sucuri si smoothie-uri, se pot combina cu frunzele verzi: pătrunjel, spanac, mărar, busuioc, salată verde, ștevie, leurdă etc. Puteți combina câteva bucațele de fructe și în salate compuse doar din frunze verzi. Cantitatea de fructe din aceste salate este mică, dar vor da un gust special și pot fi ușor tolerate de organism.
  3. Se mai pot combina cu iaurtul de casă, una dintre combinațiile excelente pentru micul dejun. Nu toate persoanele tolerează această asociere, însă mulți dintre cei care practică sport în primle ore ale dimineții, spun că masa ideală este tocmai această combinație, printr-un aport excelent de glucide și proteine de cea mai bună calitate.
Fructele hidratează și curață corpul de toxine?
Da, în plus cer mai puțină energie pentru a fi digerate, mai puțină decât oricare alt aliment. În practică, nici o energie nu este cheltuită la digestia lor, mai mult, fructele dau energie corpului! Tot ceea ce intră în stomacul omului trebuie să fie descompus, transformat în glucoză, fructoză, aminoacizi si acizi grași. Aceștia sunt nutrienții din alimente folosiți de organism.

Pepepnii sunt mai speciali?
Pepenii sunt și ei fructe și tot ce scrie mai sus se aplică și în cazul lor, cu câteva excepții. Ei se digeră mult mai rapid decât majoritatea fructelor, având o concentrație foarte mare de apă, mai mare de 90 %. Stau doar 10-15 minute maxim în stomac, unde are loc predigerarea lor. De aceea pepenii ar fi bine a se consuma doar simplu, fără alte combinații dintre cele menționate mai sus. Singura combinație ar putea fi în cadrul aceleiași categorii, adică combinația dintre pepene roșu cu cel galben.

Creierul funcționează numai cu glucoză!!! Fructul înseamnă mai ales glucoză în organism. Digestia, absorbția și asimilarea lui necesită o infimă energie față de cea cheltuită pentru descompunerea altor alimente. Mâncați la micul dejun numai fructe; mancați fructe dimineața, ori de câte ori vă este foame. Consumul fructelor pe stomacul gol accelerează pierderea greutății inutile. Caloriile de înaltă calitate care se găsesc în fructe nu vor crea probleme de greutate corpului dumneavoastra, dacă le consumăm doar în prima parte din zi!

Autor

Anunt Diamant Medissa Vita

Medissa Vita Timisoara - Biorezonanta - Nutritie - Aromaterapie - Terapia cu plante - Cristaloterapie - Bioenergoterapie - Terapia Bowen - Terapii Access - Theta Healing - Cromoterapie - Remedii florale Bach - Terapia vibrationala Rife - Oncoterapie

https://nutritie-biorezonanta.ro