Timisoara

Stomatologii timisoreni, scoliti la nivel european

Stomatologii timisoreni, scoliti la nivel european

Detalii

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 5 ani si 11 luni
Vizualizari
654

Voteaza & Distribuie

Descriere

Aproximativ 500 de medici stomatologi din Timisoara au participat in ultimii trei ani la o serie de cursuri de formare profesionala in estetica dentara, profilaxie dentara, ortodontie, chirurgie maxilo-faciala, dar si in protectia mediului, egalitatea de gen, egalitatea de sanse si respectarea diversitatii. Proiectul DENT a fost cofinantat din Fondul Social European si a inclus aproape 4.000 de medici stomatologi din toata tara.

„Avantajati de participarea medicilor stomatologi la cursurile de perfectionare profesionala DENT vor fi pacientii români. Acestia vor putea merge la specialisti care sunt la curent cu toate noutatile in domeniu si vor putea sa se trateze intr-un timp mai scurt datorita folosirii tehnologiilor computerizate.” spune Florin Lazarescu, manager de proiect DENT.

„Cifrele Studiului Naţional de Audienta arata ca adolescentii si tinerii sunt cei mai preocupati de sanatatea orala. Romanii prefera cabinetele medicale private, dar odata cu varsta merg mai rar la medicul dentist, preferand sa faca alte tipuri de analize.” adauga Florin Lăzărescu.