Timisoara

Surorile iubite (Die geliebten Schwestern)

Detalii film

Categorie
Filme la cinematografe
Modificat
acum 3 ani si 4 luni
Vizualizari
396

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 7 ianuarie 201618:30

Voteaza & Distribuie

Prezentare film

Începem anul nou cu un scandal cinematografic: Regizorul de succes Dominik Graf explorează în filmul său “Surorile iubite” o altă latură a vieții lui Friedrich von Schiller. Vă invităm mâine seară de la ora 18:30 în ceanăria librăriei “Cărturești” (str. Mercy nr. 7) să vizionați explorarea filmică a vieții private a lui Schiller.
În vara anului 1788 poetul și rebelul Friedrich von Schiller (Florian Stetter) se îndrăgostește de Caroline von Beulwitz (Henriette Confurius), care este căsătorită și nefericită, și de sora ei timidă Charlotte von Lengefeld (Claudia Messner). Cele două surori sunt de nedespărțit și împart absolut tot, chiar și pe poetul de geniu Schiller. Acesta se căsătorește cu Charlotte, însă are o relație amoroasă cu ambele. Caroline își părăsește soțul. Când rămâne însărcinată, acest menage a trois este periclitat.
Seria de filme germane este organizată de Centrul Cultural German Timișoara în colaborare cu lectoratul DAAD din cadrul Universității Politehnica din Timișoara și Librăria Cărtureşti.
Filmele sunt prezentate cu sprijinul Goethe-Institut. Intrarea este liberă.

Filtre film

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta