Timisoara

Tabără cu activități educațional – terapeutice pentru copiii cu sindrom Down de la Fundația de Abilitare ”Speranța”, prin sprijinul Timotion

Tabără cu activități educațional – terapeutice pentru copiii cu sindrom Down de la Fundația de Abilitare ”Speranța”, prin sprijinul Timotion

Detalii

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 2 ani si 3 luni
Vizualizari
371

Voteaza & Distribuie

Descriere

Copiii cu sindrom Down trăiesc cu etichete grele și nemeritate. În România, sunt marginalizați și excluși din sistemul educațional, cu toate că acest diagnostic nu presupune obligatoriu o viață socială precară. Prin proiectul ”Împreună învingem Down-ul – ediția a doua”, ne propunem să-i sprijinim pe copiii cu sindrom Down să-și construiască o viață împlinită în comunitate, ca membri cu drepturi depline și să-i încurajăm pe părinții copiilor cu acest diagnostic să interacționeze mai des și mai bine cu copiii lor și cu alți membri ai comunității.

Anul trecut, prin intermediul evenimentului de alergare Timotion, organizat de Asociația Alergotura, 5 copii cu sindrom Down de la Fundația de Abilitare ”Speranța” au participat la Olimpiada Națională Down Retezat, obținând locul 1 și medalii de aur, cu importante beneficii asupra stării lor de bine.
În 2016, ne propunem să ducem proiectul mai departe și să creștem, împreună cu beneficiarii noștri, oferind celor 10 copii incluși în proiect și părinților lor un program cu ajutorul căruia cei mici să se poată adapta mai bine societății.
În 23 aprilie, am alergat împreună la cursele Timotion: părinți, copii, bunici, prieteni și vecini, cunoscuți sau doar susținători, pentru copiii cu sindrom Down, bucurându-ne de susținerea întregii comunități. Acum, a venit timpul să culegem roadele. Cu sprijinul susținătorilor noștri, am reușit să strângem 8 791 lei, depășind targetul inițial setat, de 4000 de lei. Suma va fi valorificată pentru acoperirea cheltuielilor de organizare și desfășurare a evenimentului – rezultat al proiectului.

În perioada 15 – 20 iulie 2016, vom organiza la Eforie Nord o tabără cu activități educațional - terapeutice pentru copii și părinți. Într-un context de învățare informală, prietenoasă și relaxantă, într-un mediu interactiv și stimulant, copiii vor deprinde prin joc abilități de socializare și comunicare, sub supervizarea terapeuților Fundației de Abilitare ”Speranța”. Alături le vor sta părinții, care vor fi implicați în egală măsură, având ca efect creșterea competențelor de parentalitate, pentru a ști mai bine cum să interacționeze cu propriul copil.
”Ne bucurăm că am reușit să strângem această sumă. Copiii vor fi foarte fericiți, mai ales că unii dintre ei vor vedea pentru prima dată marea. Am pregătit pentru ei un program pe gustul lor, interactiv, cu multe jocuri, dar fără a uita obiectivele terapeutice urmărite: creșterea competențelor sociale ale copiilor și, respectiv, îmbunătățirea competențelor parentale pentru părinții lor. Ne vom întoarce mai plini de energie, cu forțe proaspete pentru activitățile pe care ni le propunem în următoarea perioadă” – declară Marius Pârjol, conducătorul programului și kinetoterapeut la Fundația de Abilitare ”Speranța”.
Mulțumim organizatorilor, donatorilor și tuturor susținătorilor noștri și așteptăm cu nerăbdare ediția viitoare a Timotion.

Fundaţia de Abilitare „Speranţa”
Timisoara, str. Aurel Popovici Nr. 17
Email: contact @ fundatia-speranta.ro
www.fundatia-speranta.ro