Timisoara

Tanabata Matsuri

Detalii

Social links
Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 6 luni si 1 zi
Vizualizari
183

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 6 iulie 201911:00-17:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Asociația Culturală „Româno - Japoneză” KIZUNA organizează în data de 6 iulie 2019 un nou eveniment numit Tanabata Matsuri, la USAMVBT în zona Amfiteatrului Verde a campusului universitar.
Tanabata, care înseamnă „după-masa zilei de 7”), e un festival japonez care celebrează întâlnirea deităților Orihime și Hikoboshi (reprezentate de stelele Vega și Altair). Legenda spune că cei doi iubiți sunt despărțiți de Calea Lactee, având voie să se întâlnească o dată pe an în ziua a șaptea din luna a șaptea.
Orihime (Prințesa Țesătoare), fiica lui Tentei (Regele Cerului, sau însuși Universul), țesea straie frumoase pe malul Râului Calea Lactee Amanogawa). Lucrând extrem de mult, Prințesa era tristă pentru că nu avea timp să cunoască și să se îndrăgostească de cineva, motiv pentru care tatăl ei i-a aranjat o întâlnire cu Hikoboshi (Luceafărul de seară), care locuia și lucra de cealaltă parte a Căii Lactee. Cei doi s-au îndrăgostit de îndată ce s-au văzut și s-au căsătorit la scurt timp. Odată căsătoriți, Orihime și Hikoboshi au început să își neglijeze responsabilitățile, motiv pentru care Tentei i-a despărțit de o parte și de alta a Căii Lactee, nemaipermițându-le să se vadă. Deznădăjduită, Orihime l-a rugat pe tatăl ei să le permită să se întâlnească din nou. Emoționat, acesta le-a permis să se vadă în ziua a șaptea din luna a șaptea, cu condiția ca aceasta să termine țesăturile. La prima încercare de a se întâlni, au realizat că nu pot traversa râul pentru că nu există nici măcar un pod. Orihime a vărsat atâtea lacrimi încât un stol de coțofene