Timisoara

Targul de Craciun - editia a X-a

Targul de Craciun - editia a X-a

Detalii

Categorie
Targuri - expozitii
Modificat
acum 11 luni si 3 saptamani
Vizualizari
15275

Voteaza & Distribuie

Descriere

De zece ani împreună la Târgul de Crăciun din Timişoara

Primăria Municipiului Timişoara prin Casa de Cultură a Municipiului Timişoara vă invită, între 1 decembrie 2016 şi 8 ianuarie 2017, la o nouă ediţie a Târgului de Crăciun. Piaţa Victoriei va fi, pentru al zecelea an consecutiv, locul principal de atracţie din Timişoara. Căsuţe, decoraţiuni, luminiţe, spectacole, colinde, cadouri, preparate specifice de sezon şi multe alte surprize vă aşteaptă în centrul oraşului. Târgul de Crăciun, un eveniment oficial şi tradiţional al oraşului Timişoara, va da starul sărbătorilor de iarnă şi îşi va dechide porţile pentru publicul larg de Ziua Naţională a României, în 1 decembrie 2016, de la ora 17.00.

Pe platoul din faţa Operei Naţionale Române va fi montată, ca şi în anii trecuţi, o cupolă luminoasă cu 60 000 de leduri albe. În Piaţa Victoriei va poposi sania lui Moş Crăciun, decorată cu luminiţe de sărbătoare, iar bradul uriaş va fi împodobit cu 50 de şiruri luminoase (1000 de beculete/leduri cu lumina caldă) şi globuri. Perdeaua luminoasă, plasele, şirurile şi figurinele luminoase 3D din centru, de pe str. Alba Iulia, str. Mărăşeşti şi din jurul Catedralei Mitropolitane sunt montate de Elba SA, care se ocupă de iluminatul public în partea de nord a oraşului.

În cadrul ediţiei aniversare a Târgului de Crăciun, în data de 10 decembrie, vom sărbători cei 10 ani de bucurie de a fi împreună, cu un invitat special: Andra, care va susţine pentru toţi timişorenii un super concert. Aşadar, de la ora 17.00, pe scena din Piaţa Victoriei, sub genericul “De 10 ani împreună la Târgul de Crăciun”, petrecem alături de:Orchestra Timişoara Big Band, Duo Covers, The Weekend Band, The TM Groove, Box Office şi Andra.

Aproximativ 100 de expozanţi vor aduce pentru vizitatori o ofertă variată de produse specifice sărbătorilor de iarnă. Cei care vor vizita Târgul de Crăciun din Timişoara vor găsi o mulţime de idei pentru cadourile celor dragi şi se vor putea bucura de atmosfera de sărbătoare, savurând preparatele delicioase de sezon. Comercianţii cu mâncare gătită vor fi amplasaţi în zona Modex, unde se vor putea degusta produse gastronomice calde, murături, brânzeturi, mezeluri, vin fiert cu scorţişoară,plăcinte aburinde de toate felurile şi multe alte produse. Expozanţii cu decoraţiuni vor avea o ofertă variată pentru toate gusturile: globuri, coroniţe, ghirlande, ceramică pictată, obiecte din lemn, icoane, jucării, instrumente muzicale, bijuterii, tricotaje, obiecte handmade. Produsele alimentare ambalate, turta dulce, prăjiturile tradiţionale, dulciuri, cozonaci secuieşti, castane coapte, gogoşi glazurate, toate vor fi în Piaţa Victoriei. De asemenea, vor mai fi amplasate căsuţe în piaţeta din zona Soarelui şi la intrarea în Parcul Copiilor „Ion Creangă” din Timişoara.

Pentru cei mici va fi deschis Atelierul lui Moş Crăciun, unde vor avea loc diverse activităţi pentru copii.Pe lângă căsuţa cu murături, căsuţa cu ciocolată şi căsuţa cu migdale, anul acesta, vom avea ca noutate în cadrul târgului şi o căsuţă cu dulciuri orientale.

În perioada 1 decembrie 2016 – 8 ianuarie 2017, în cadrul Târgului de Crăciun vor avea loc spectacole de muzică populară, obiceiuri şi tradiţii de sărbători, colinde, concerte, poveşti şi acţiuni pentru copii.

Cea de-a zecea ediţie a târgului se va deschide oficial marţi, 1 decembrie, de la ora 17.00, de Ziua Naţională a României. Cu această ocazie va fi pornit şi iluminatul festiv de sărbători. Vor urca pe scena: Orchestra Timişoara Big Band, Ansamblul Timişul cu soliştii: Andreea Aleuşan, Camelia Florea, Mihaela Petrovici, Petrică Moise, Petrică Miulescu Irimică. De la ora 19.00, vor avea loc concerte cu: Clar Band, Raluka şi Delia. Seara se va încheia cu tradiţionalul foc de artificii.

Târgul de Crăciun va putea fi vizitat zilnic, între orele 10.00 şi 22.00. Printre atracţiile evenimentului se numară şi ieslea care reprezintă scena Naşterii Domnului, precum şi alte decoraţiuni specifice sărbătorilor de iarnă. Pe toată perioada Târgului vor avea loc diferite manifestări artistice, în data de 18 decembrie, în Piaţa Victoriei, va sosi Moş Crăciun, iar celor mici li se vor pregăti diverse surprize.

Vă aşteptăm să sărbătorim împreună ediţia a zecea a Târgului de Crăciun din Timişoara!

Program:

2 decembrie
18.00 Armonii de iarnă - Spectacol susţinut de elevii Incubatorului de Arte Timişoara & Friends
3 decembrie
17.00 Spectacol de colinde, dansuri şi muzică populară – Ansamblul ”Pusta Banatului”
18.00 Peregrinii şi invitaţii lor – concert „Iarna Trubadurilor”, o călătorie în Timişoara de poveste
4 decembrie
17.00 Cântece şi dansuri populare, colinde şi obiceiuri de Crăciun – Ansamblul de tineret „Timişul”
5 decembrie
17.00La gura sobei– Povestea lui Moş Nicolae. Un spectacol oferit de Piti Radio Timişoara, la Atelierul lui Moş Crăciun
6 decembrie
17.00 Concert de promenadă - Fanfara Pro Amiciţia
18.00 Spectacol folcloric susţinut de Ansamblul „Ghiocelul” din Giroc
7 decembrie
17.00 Concert de promenadă - Fanfara Pro Amiciţia
8 decembrie
Sala Operei Naţionale Române
19.00 Colinde şi cântece rituale din Transilvania – Ansamblul de Muzică Tradiţională Românească “Icoane” condus de prof. univ. dr. Ioan Bocşa
9 decembrie
Spectacol TVR Timişoara 60
17.00 Muzica minorităţilor, participă: Ansamblul folcloric german “Banater Rosmarein”,
Ansamblul de cântece şi dansuri maghiare “Eszterlanc”, Ansamblul sârbesc “Mladost”
18.00 Spectacol Ansamblul “Timişul”, cu participarea soliştilor vocali: Carmen Popovici Dumbravă, Doriana Talpeş, Stana Stepănescu, Dumitru Stoicănescu
19.00 Concert Phaser
10 decembrie
17.00 Concert aniversar „De 10 ani împreună la Târgul de Crăciun”:
Orchestra Timişoara Big Band
Duo Covers
The Weekend Band
The TM Groove
Box Office
Andra
Sala Operei Naţionale Române
18.30 – Spectacol „Colindă, colindă” – Ansamblul „Doina Timişului”
11 decembrie
17.00 Spectacol „Colinde şi obiceiuri de Crăciun” – Ansamblul „Doina Timişului”
12 decembrie
17.00La gura sobei– Piti Radio Timişoara la Atelierul lui Moş Crăciun
13 decembrie
17.00 Colinde de Crăciun – program susţinut de profesori şi elevi ai Şcolii Populare de Artă
14 decembrie
17.00 „Am plecat să colindăm” – spectacol prezentat de Grupul Floresde la Palatul Copiilor din Timişoara şi Ansamblul “Hora Timişului”
15 decembrie
17.00 „Vine o sanie pe drum” – spectacol prezentat de Teatrul pentru Copii şi Tineret Merlin din Timişoara
Sala Operei Naţionale Române
19.00“Bună vremea, oameni buni”- spectacol susţinut de Ansamblul folcloric “Timişul”
16 decembrie
16.00Alaiul colindărilor pe traseul Catedrala Mitropolitană – Opera Naţională Română, cu participarea mai multor formaţii de colindători din judeţ, care vor cânta pe scena din Piaţa Victoriei
18 decembrie
17.30 Poveste magică de Crăciun – Moş Crăciun soseşte în Piaţa Victoriei
Un spectacol de cântece şi dansuri cu Piti Radio Timişoara, Compania Junior Phantasia, Trupa de teatru „MIM12” de la Liceul Teoretic Jean Louis Calderon şi Trupa de teatru a Şcolii Generale nr. 7 Sfânta Maria
19 decembrie
17.00La gura sobei– Piti Radio Timişoara la Atelierul lui Moş Crăciun
20 decembrie
18.00 Rock for Revolution
Sonatic
Pro Musica
Pasărea Rock
21 decembrie
17.30 Spectacol de Crăciun cu Corala feminină “Carmina Dacica”
18.00 Concert cu Ansamblul de percuţie “Splash”
22 decembrie
19.00 Sărbătoarea Crăciunului – “In Memoriam Marioara Murărescu”, transmisiune în direct pe TVR3 şi TVR Timişoara
Program de colinde şi cântece de Crăciun. Participă: grupul vocal “Valeria Peter Predescu” (Bistriţa), grupul vocal “Podgorenii”(Şiria, Arad) şi un grup de colindători din Banat. Solişti:Adrian Stanca, Ciprian Roman, Olguţa Berbec, Maria Coman, Cristian Fodor, Georgiana Necşa, Maria Coman, Ciprian Pop şi alţii. Acompaniază taraful “Efta Botoca” din Timişoara, conducerea muzicală: Remus Novac.

Sursa informatii: www.primariatm.ro