Timisoara

Anunt Diamant Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat

Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat Timișoara - Alexandru Mușătoiu este membru al Baroului Timiș. Cabinetul de avocat a fost fondat în anul 2006, poziționându-se în segmentul cu cei mai buni și serioși avocați din Timișoara.
https://musatoiu.com

Curățarea tenului de punctele albe

Curățarea tenului de punctele albe

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Vizualizari
593

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Punctele albe pe față sunt cunoscute din punct de vedere medical sub denumirea de „milia”. Ele reprezintă o condiție comună a pielii și se pot ivi oricând. De regulă, sunt inofensive și dispar de la sine, după un interval de doar câteva săptămâni, dar procesul poate fi grăbit prin metode de curățare specifice, pe care te invităm să le afli din acest articol.

Ce înseamnă punctele albe pe piele?


Punctele de grăsime pe față sunt cunoscute și ca puncte albe. Acestea pot apărea în orice perioadă a vieții și nu afectează sănătatea. Sunt chisturi de mici dimensiuni (circa doi milimetri) ce conțin grăsime și care apar în zone precum obraji, pleoape, în jurul ochilor, al buzelor. În cazuri mai rare, atunci când cheratina sau celulele moarte se acumulează sub piele, petele albe pot apărea și pe organele genitale sau pe spate. Sunt diferite de petele maronii pe piele, care apar pe fondul secreției în cantitate mare a melaninei. Petele albe sunt diferite și față de acnee, deoarece nu apar pe fondul excesului de sebum și nici nu se inflamează. Acestea nu creează disconfort și nu produc durere, iar menținerea sau eliminarea lor sunt lucruri ce țin strict de preferința personală.

Din ce cauze apar punctele albe pe piele?


Există câteva cauze care duc la apariția punctelor albe. Iată care sunt acestea:

Astuparea glandelor sebacee și sudoripare

Un motiv comun ce duce la apariția punctelor albe constă în astuparea glandelor sebacee și sudoripare. Acest fapt se poate produce pe fondul utilizării în exces a unor produse cu textură grasă ori a celor care nu corespund tipului de ten, ori când există transpirație excesivă.

Factorii iritanți


Atunci când pielea intră în contact cu diverși factori iritanți, pot aparea puncte albe. Printre aceștia se află:
  • Razele ultraviolete - atunci când pielea este expusă o perioadă îndelungată la soare fără să fie folosit un produs cu SPF, fapt ce poate duce și la arsuri;
  • Utilizarea produselor care au compoziție alcool sau alte ingrediente ce au risc mare de a irita pielea;
  • Apariția eczemelor.

Înaintarea în vârstă


Pe măsură ce înaintăm în vârstă, pielea și pierde din proprietăți. Procesul natural de exfoliere se diminuează, iar acest fapt implică acumularea sub piele a cheratinei și a celulelor moarte.

Cum se curăță punctele albe de pe față?


Punctele albe dispar de la sine într-o perioadă de până la câteva săptămâni. Dacă, din motive personale, dorești să le înlături mai devreme, este esențial să cunoști că trebuie să eviți lezarea chisturilor acasă. Acest lucru poate duce la consecințe nedorite, de exemplu, zonele se pot infecta sau pot rămâne cicatrici. În cazul punctelor ușoare, se recomandă utilizarea unui produs delicat special conceput pentru exfoliere blândă. Produsele exfoliante dure sau chimice trebuie evitate, deoarece pot irita pielea și favorizează formarea altor chisturi.

Produsele care contribuie la îndepărtarea punctelor albe sunt spumele de curățare de au efect de luminozitate sau gelurile de curățare ce oferă un efect de prospețime. Acestea curăță în profunzime și avantajează toate tipurile de ten, inclusiv pe cel sensibil. Pentru eliminarea petelor albe profunde ce nu dispar după utilizarea produselor blânde de curățare/exfoliere, sunt necesare proceduri ce se efectuează numai în cabinetele dermatologice, în urma unui consult de specialitate. Medicul poate recomanda îndepărtarea petelor albe prin acțiunea laserului, a dermabraziunii, a peeling-ului de tip chimic sau a crioterapiei.

Punctele albe nu sunt motive de îngrijorare. Cu toate acestea, se recomandă consultul unui medic dermatolog, deoarece numai acesta poate stabili cu certitudine diagnosticul. Unele afecțiuni pot avea manifestări comune cu altele sau pot fi confundate pe baza asemănărilor din punct de vedere vizual.

Sursă de informare:
“Milia (Milk Spots): Causes & Treatment.” Cleveland Clinic, my.clevelandclinic.org/health/diseases/17868-milia.

Sursa foto: shutterstock.com

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul 16 Decembrie 1989

Euroinstal Timisoara - Bulevardul 16 Decembrie 1989
https://euro-instal.ro