Timisoara

Teatrul German de Stat la Festivalul International „Theaterstock” de la Bacau

Detalii

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 3 ani si 2 luni
Vizualizari
413

Voteaza & Distribuie

Descriere

Teatrul German de Stat la Festivalul Internațional „Theaterstock” de la Bacău

Teatrul German de Stat Timișoara (TGST) a fost invitat să participe la prima ediție a Festivalului Internațional de Artele Spectacolului „Theaterstock” de la Bacău cu spectacolul „Electra”, după Euripide și Eschil, în regia lui Bocsárdi László. Spectacolul va fi prezentat

duminică, 16 august 2015, la ora 19,30,
în Sala Mare a Teatrului Municipal „Bacovia” din Bacău.

Festivalul „Theaterstock” este organizat de Teatrul Municipal „Bacovia” din Bacău în perioada 1-16 august 2015, fiind un eveniment cultural vast, „un Woodstock al lumii artistice“, un proiect „dedicat comunităţii locale şi naţionale, şi, în mod special, tuturor iubitorilor de teatru, muzică, literatură şi urban-art”, după cum declară organizatorii. Spectacolul„Electra” va fi prezentat alături de alte peste 100 de spectacole din 15 ţări, printre care Franţa, Spania, Germania, Marea Britanie sau Canada.

„Electra” are la bază o rescriere a unor teme din tragediile lui Euripide și Eschil, versiunea scenică și dramaturgia producției aparținându-i lui Benedek Zsolt. Traducerea germană a fost creată de Christina Kunze.

În rolurile principale Electra și Oreste evoluează doi dintre cei mai tineri actori ai TGST, Isa Berger și Harald Weisz, distribuția fiind întregită de Konstantin Keidel, Ida Jarcsek-Gaza și Radu Vulpe. Regia spectacolului poartă semnătura lui Bocsárdi László, dublu laureat al Premiului UNITER pentru cea mai bună regie, decorul este semnat de Bartha József, costumele de Kiss Zsuzsanna, iar muzica originală a fost compusă de Boros Csaba.
Spectacolul „Electra“ a fost produs de TGST în luna ianuarie 2015 și se află acum la prima prezență festivalieră. Aceeași montare a fost inclusă în selecția oficială a Festivalului Național de Teatru, care va avea loc în luna octombie 2015 la București. Reprezentația beneficiază de supratitraj în limba română.